Groseto mieste vykstančiame Europos čempionate dalyvaus daugiau kaip 600 sportininkų iš 36 šalių.

Su jais dėl medalių varžysis geriausi Lietuvos atletai, tarp kurių daugiausia – šiauliečių. Mindaugas Bilius varžysis disko ir rutulio metimo rungtyse; Juozas Eigminas ir Modestas Grauslys – šuolio į tolį varžybose; Jonas Spudis – ieties metimo, Mindaugas Bernotas – 100 ir 200 metrų bėgimo, Ramūnas Verbavičius ir Andrius Skuja – rutulio, disko ir ieties metimo.

Vienintelė rinktinės moteris Ramunė Adomaitienė iš Klaipėdos dalyvaus šuolio į tolį, Donatas Dundzys iš Alytaus – rutulio ir disko metimo varžybose, Kęstutis Skučas iš Kauno važiuos vežimėliu 100 metrų ir dalyvaus disko metimo varžybose.

Pirmą kartą Lietuvos rinktinei atstovauja 800 metrų bėgikas iš Šiaulių Audrius Alzbergas.

„Nors mūsų atletai namuose treniruojasi daugiau rungčių, Europos čempionate galima dalyvauti tik tose rungtyse, kuriose įvykdei šio čempionato normatyvą. Sportininkams linkime susikaupimo ir tikimės kelių medalių“, – išlydėdamas rinktinę sakė Lietuvos parolimpinio komiteto generalinis sekretorius Gintaras Zavadckis.

Sportininkų dalyvavimą šiame čempionate remia Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės.

Rugsėjo 7-18 dienomis vyksiančiose Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse vietas jau užsitikrino Lietuvos golbolo (aklųjų riedulio) rinktinė, plaukikas Edgaras Matakas iš Kauno ir irkluotojas Augustas Navickas iš Klaipėdos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)