Lietuvos šaudymo iš lanko federacijos prezidentas (LŠLF) Vladas Šigauskas kvalifikacijoje buvo antras (1320) ir nuo pirmos vietos jį skyrė vos vienas taškas.

„Varžybos vyko vidurio Prancūzijos miestelyje mažesniame už Jonavą, o sąlygos šaudymui iš lanko ten sudarytos idealios ir fantastiškos, - savo įspūdžiais po varžybų su DELFI pasidalino V. Šigauskas. – Po kvalifikacijos varžybų Jelena užėmė 16-ąją vietą, o po atkrintamojo etapo sugebėjo pakilti iki 10-osios pozicijos. Jos rezultatas – 112 taškų bendroje įskaitoje buvo trečias. Mūsiškei geriau pasirodyti sutrukdė kilęs štormas.“

Šaudymo dvikovose J. Babinina dviejose serijose pralaimėjo pasaulio čempionei ir rekordininkei Svetlanai Čerkašnevai iš Rusijos.

„Šaudymas iš lanko toks sportas, kuriame atrankoje gali pagerinti pasaulio rekordą, o vėliau dėl netikėto vėjo gūsio likti paskutinis“, - paaiškino LŠLF vadovas.

V. Šigauskas skriemulinių lankų klasėje atrankoje buvo antras (322, 340, 316, 342, 1320 tšk.), o po atkrintamųjų varžybų liko 5-oje vietoje. Dvikovoje lietuvis pralaimėjo sidabro medalį iškovojusiam italui Stefano Mazzi.

„Gaila, kad man pritrūko to vieno taškelio. Būčiau patekęs į finalą ir galėčiau kovoti jau dėl prizinių vietų,- apgailestavo lankininkas. – Tai ne olimpinė rungtis, bet 2016 metais tokia taps.“

Gegužės pradžioje geriausi Lietuvos lankininkai dalyvaus pasaulio taurės varžybų etape Kroatijoje.

„Mums trūksta lėšų. Iš kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) gavome 10 tūkst. 400 litų, o vieno sportininko starto mokestis kainuoja 150 eurų (517 litų).

Šaudymas iš lanko individuali-komandinė sporto šaka. Per pasaulio čempionatą turėjome net anksčiau laiko pasitraukti iš varžybų dėl pinigų trūkumo. Neturime bazių treniruotėms, o mums priekaištauja, kad nedemonstruojame gerų rezultatų tarptautinėse varžybose. Lietuvos lankininkai į varžybas vyksta ir įrangą perka tik už savo pinigus“, - DELFI kalbėjo V. Šigauskas.

Šiuolaikiškas lankas ir įranga kainuoja apie 5 tūkst. litų.

Lietuvos lankininkų šį sezoną dar laukia keturi pasaulio taurės, keli Europos „Grand Prix“ serijos etapai ir trys pasaulio čempionatai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją