Iš Prahos į Tel Avivą vakar pusę penkių ryto atskridę "Lietuvos telekomo" žaidėjos, treneriai ir vadovai neturėjo šios šalies vizų, kurias tikėjosi gauti oro uoste.

Bet dėl Izraelio vidaus reikalų ministerijos darbuotojų streiko vizos Lietuvos ekipos nariams nebuvo išduotos. Vilniaus komanda po dviejų valandų laukimo buvo išskraidinta atgal į Prahą.

Įvertinusi situaciją, Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) netrukus informavo abi komandas, kad atsakomybė dėl incidento tenka Ramlos klubui, todėl jam įskaitomas pralaimėjimas rezultatu 0:2.

Skrendantys į Izraelį Lietuvos piliečiai vizomis turi pasirūpinti Izraelio ambasadoje, esančioje Rygoje.

"Lietuvos telekomą" Tel Avive pasitikęs Lietuvos konsulato Izraelyje vadovas Rimgaudas Lošys teigė, kad organizuotoms grupėms, sporto komandoms Izraelio vizos išduodamos pasienyje.

Tačiau šįkart streikuojantys šalies pareigūnai atsisakė įleisti krepšinio ekipą iš Vilniaus.

"Lietuvos komanda buvo pirmoji, nepatekusi į Izraelį. Bandžiau susisiekti su streikuojančios ministerijos vadovais, bet jie neatsakinėja į telefono skambučius. O vykdomosios grandies atstovai niekuo negalėjo padėti", - kalbėjo konsulas.

Beveik visą naktį krepšininkės ir jų treneriai praleido lėktuve. Po dviejų valandų laukimo Tel Avivo oro uoste komanda vėl sėdo į lėktuvą ir grįžo į Prahą.