„Moterų varžybose Europai skirtos 11 vietų, jas savo nuožiūra išskirstys Europos kiokušin karatė federacija. Sunku prognozuoti, kiek mūsų sportininkių gali patekti į tą 11-tuką. Vyrų varžybose vietos skirstomos pagal šalių reitingą. Lietuvos reitingas Europoje yra didžiausias, tad galime tikėtis 5-6 vietų“, - svarstė LKKF Garbės prezidentas Romas Vitkauskas.

Šiuo metu Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše yra 20 sportininkų - 8 moterys ir 12 vyrų. Dalyvauti pasaulio čempionate pretenduoja Inga Mikštaitė, Rita Pivoriūnaitė, Rūta Brazdžionytė, Diana Mačiūtė, Gabija Gudeliauskaitė, Diana Balsytė, Nora Voznelytė, Eimantė Leliukaitė, Lukas Kubilius, Orestas Procas, Mindaugas Pavilionis, Andrius Miseckas, Andrius Draugelis, Vytautas Cėpla, Edgaras Sečinskis, Antanas Klibavičius, Valdemaras Gudauskas, Domas Sutkus, Jonas Eimontas ir Darius Gudauskas.

„Galima sakyti, kad pirmasis šios rinktinės jėgų patikrinimas įvyko per „Hungarian Mas Oyama Memorial Cup“ varžybas, kuriose dalyvavo dauguma pajėgiausių pasaulio kovotojų. Ten iš mūsiškių startavo I. Mikštaitė, V. Cėpla ir A. Miseckas. Visi lietuviai pasiekė finalą, bet jame turėjo pripažinti varžovų pranašumą. V. Cėpla nusileido japonui Ikumu Oshitai tik po 5 kėlinių kovos. Tad startas buvo tikrai sėkmingas“, - pasakojo R. Vitkauskas.

Sprendimus formuojant Lietuvos rinktinę priima LKKF trenerių taryba, kurią sudaro R. Vitkauskas, Paulius Klapatauskas, Ričardas Poška, Gediminas Varkala ir Margarita Čiuplytė.

„Šiuo metu tarp vyrų turime 12 Europos čempionatų prizininkų. Kas Europos čempionate užimtų 1-2 vietas, tie tvirtai užsiimtų pirmaujančias pozicijas. Kandidatų sąrašas nėra baigtinis, patekti į Lietuvos rinktinę ir vykti į Japoniją gali ir kiti sportininkai. Aišku, jiems kelias yra sunkus, reikia įrodyti savo sugebėjimus - iš pradžių Lietuvos čempionate pasiekti finalus, o po to atitinkamai pasirodyti ir Senojo žemyno pirmenybėse“, - pasakojo LKKF Garbės prezidentas.

Per ilgametę pasaulio absoliučios svorio kategorijos čempionatų istoriją jėgas jame išbandė gausus būrys kovotojų iš Lietuvos. Geriausiai prestižinėse varžybose kol kas sekėsi finalus pasiekusiems, bet juose pralaimėjusiems, Donatui Imbrui ir M. Čiuplytei.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją