Penktadienį Lietuvos rinktinė turėjo pripažinti islandų pranašumą (25:32), o serbai nusileido graikams (20:23).

Rungtynes geriau pradėjo Lietuvos rinktinė, kuri sužaidus pusę pirmo kėlinio pirmavo 6:4, tačiau vėliau lietuviai pradėjo strigti serbų gynybos pančiuose ir į pertrauką mūsų rinktinė išėjo ilsėtis turėdama vieno įvarčio deficitą (9:10).

Po pertraukos Lietuvos jaunimo rinktinė iškart perėmė iniciatyvą ir kontroliavo žaidimą. Modesto Štarolio ir Modesto Vaitiekūno vedama rinktinė nesunkiai rado kelius prie serbų vartų ir pradėjo krautis sau pranašumą. Įpusėjus antram kėliniui lietuviai jau pirmavo 18:15. Per likusį laiką serbams nepavyko rasti priešnuodžių lietuvių žaidimui ir mūsų rinktinė šventė pergalę rezultatu 25:21.

Rezultatyviausiai lietuvių gretose žaidė M. Štarolis, kurio sąskaitoje 6 įvarčiai, po 4 pelnė Žanas Gabrielius Virbauskas ir M. Vaitiekūnas, 3 pasiekė Lukas Simėnas. Serbų gretose išsiskyrė Borivoja Djukičius, pelnęs 5 įvarčius.

Vis dėlto net ir iškovoję pergalę, Lietuvos rankininkai jau neturi galimybių kovoti dėl patekimo į pasaulio čempionatą, kadangi islandai nugalėjo graikus rezultatu 31:24 ir užsitikrino pirmą vietą grupėje.

Sekmadienį Lietuvos jaunimo rinktinės laukia kova su Graikijos rinktine. Komanda laimėjusi šį susitikimą grupėje užims antrą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)