Ši regata vyksta dviem ratais: penktadienį sportininkai dalyvauja atrankinėse varžybose, o finalai vyksta šeštadienį. Antroje šeštadienio pusėje irkluotojai į atranką stoja dar sykį, o sekmadienį nuo ryto dar kartą varžosi dėl medalių.

Šeštadienį Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė daugiau nei 20 sek. persvara laimėjo W2x finalą. Antrajame rate merginos taip pat parodė klasę – finale ir vėl be konkurencijos iškovojo auksą.

Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritter taip pat iškovojo auksą, šeštadienio M2x finale aplenkdami pajėgią Italijos porą – Romano Battisti ir Francesco Fossi.

Antrajame rate Lietuvos rinktinės konsultantas Gianni Postiglione nusprendė paeksperimentuoti ir į vieną valtį šalia S. Ritter pasodino Mindaugą Griškonį. Netradicinė įgula be didesnių problemų sekmadienį laimėjo ir antrą M2x finalą bei iškovojo auksą.

M. Griškonis pirmajame rate, kaip įprasta, dalyvavo vienviečių varžybose ir laimėjo sidabrą. Jį finale aplenkė 2014 metų pasaulio čempionato bronzos medalininkas Angelis Fournier Rodriguezas iš Kubos.

Jaunių varžybose dalyvavęs vienvietininkas Armandas Kelmelis laimėjo du sidabro medalius. Abu kartus Armandą aplenkė Meksikos irkluotojas Alexis Bladimiras Garcia Lopezas.

Du kartus sidabrą iškovojo ir naujai formuojama keturvietė vyrų įgula, kurioje pirmajame rate varžėsi Žygimantas Gališanskis, Vytautas Lapatiukas, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius. Antrajame rate keturvietė įgula buvo jau kita – D. Jančionį pakeitė Martynas Džiaugys.

Pirmajame rate dvivietę irklavusiems M.Džiaugiui ir Dovydui Nemeravičiui į finalą patekti nepavyko. To paties padaryti nepasisekė ir antrajame rate kartu startavusiems D. Jančioniui ir D. Nemeravičiui.

Bendrojoje komandų įskaitoje Lietuva užėmė antrą vietą. 22 taškus surinkę mūsų šalies irkluotojai į priekį praleido šeimininkę Italiją (81 tšk.). Trečią vietą užėmė Vokietija, surinkusi 20 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)