Jie kels vis sunkėjančius rąstus, neš Lietuvos formos akmeninį 180 kg skydą, atliks pritūpimus specialiame prietaise, neš svarmenis, kilnos apvalius akmenis nuo 120 iki 180 kg, įveiks estafetės rungtį, kuri šį kartą susidės net iš trijų dalių.

Ištikimiausi galiūnų varžybų žiūrovai jau pastebėjo šių metų naujieną ir didžiausią iššūkį galiūnams: didžiojo rekordinio Suvalkijos šaukšto traukimas. Šaukštas, kurį Marijampolės miesto dienų proga išdrožė Klemencas Kvainauskas su Marijampolės profesinio rengimo centro studentais, sveria 400 kg ir yra 4,80 m ilgio. Mintis pagaminti šį šaukštą kilo tautodailininkui Vitaliui Striogaičiui.

Jei oras bus palankus, žiūrovai susirinkę į stadioną „Sūduva“ išvys Marijampolės aeroklubo parašiutininkų pasirodymą, į dangų kils Rimo ir Roko Kostiuškevičių pilotuojami oro balionai.

Renginio metu bus pasveikintas Rio de Žaneiro olimpiados prizininkas suvalkietis Aurimas Didžbalis.

Pertraukose tarp rungčių koncertuos Radži, o su naujus šokius pasirodys Kauno „Žalgirio“ klubo šokėjos.

Saulius Brusokas

Varžybų dalyviai:

1. Vidas Blekaitis (Birštonas);
2. Saulius Brusokas (Marijampolė);
3. Aivaras Šmaukštelis (Latvija);
4. Gunnaras Gimbutas (Estija);
5. Ole Martinas Kristiansenas (Norvegija);
6. Matjažas Belšakas (Slovėnija);
7. Grzegorzas Szymanskis (Lenkija);
8. Ivanas Makarovas (Gruzija);
9. Jitse Krameris (Olandija);
10. Aleksejus Novikovas (Ukraina).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)