„Džiugina gera sezono pradžia. Varžybos klostėsi labai nelengvai, oro sąlygos nelepino, diskus skraidinti teko ir per vėją, ir lietui lyjant, tačiau džiaugiuosi jog pavyko sužaisti stabiliai ir tiksliai. Tai gera motyvacija artėjantiems sezono turnyrams“, - po varžybų sakė pirmą kartą čempionu „namų“ diskgolfo parke tapęs M. Pošius. M. Pošiaus komandos „DiscCity“ draugas D. Gricius, 2015 metais iškovojęs turo nugalėtojo vardą, „Vilnius Open“ varžybas laimėjo antrus metus iš eilės.

Didžiausias diskgolfo renginys Lietuvoje šiais metais

„Prodiscus Baltic Sea Tour 2016–Vilnius Open“ dalyvavo 80 žaidėjų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos. Per dvi dienas sportininkai sužaidė tris ratus po 18 krepšių, o geriausieji žaidė ir 9 krepšių finalus. Žaidėjai kovojo keturiuose divizionuose – atvirajame, moterų, meistrų (40+ amžiaus) ir jaunimo (iki 16 metų amžiaus).

Atvirame divizione ant nugalėtojų pakylos šalia M. Pošiaus atsistojo keturiskart Lietuvos čempionas Gabrielius Gricius ir estas Malloras Mettis. Meistrų divizione pirmas dvi vietas taip pat užėmė lietuviai – D. Gricius ir Tadas Ūselis (abu „DiscCity“). Trečioji vieta teko estui Raimo Kimmel.

Jaunimo divizione aiškia persvara laimėjo Markas Eemilis Mustonenas iš Estijos, o antrą vietą po atkaklios kovos taškas į tašką ir dvigubo pratęsimo finale iškovojo Aidas Stončius, aplenkęs savo draugą iš Vilniaus diskgolfo klubo Vėją Ūselį.

Tik moterų divizione tarp prizininkių nebuvo Lietuvos atstovių. Čia sužibėjo latvės, iškovojusios pirmą (Elena Vecmanė) ir trečią (Anna Riekstina) vietas. Antrą vietą užėmė Triinu Hurt iš Estijos.

„Vilnius Open“ varžybos tapo generaline repeticija geriausiems Lietuvos žaidėjams M. Pošiui, G. Griciui, D. Griciui ir Pranciškui Griciui, kurie jau visai netrukus, gegužės 5-7 dienomis, kovos su aukščiausios klasės pasaulio žaidėjais „Disc Golf World Tour“ varžybų antrajame etape Čekijoje.

Kitas „Prodiscus Baltic Sea Tour 2016“ etapas vyks gegužės 21-22 dienomis šalia Parnu esančiame Joulumae diskgolfo parke, Estijoje. Iš viso bus surengta po du etapus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

„Prodiscus Baltic Sea Tour Vilnius Open 2016“ varžybų rezultatai:

Atviras divizionas

1. Mindaugas Pošius (Lietuva) 199 metimai (par -20)
2. Gabrielius Gricius (Lietuva) 204 (-15)
3. Mallor Mettis (Estija) 205 (-14)

Moterų divizionas

1. Elena Vecmane (Latvija) 254 (+35)
2. Triinu Hurt (Estija) 260 (+41)
3. Anna Riekstina (Latvija) 271 (+52)

Meistrų divizionas

1. Darius Gricius (Lietuva) 218 (-1)
2. Tadas Ūselis (Lietuva) 226 (+7)
3. Raimo Kimmel (Estija) 227 (+8)

Jaunimo iki 16 metų divizionas

1. Mark Eemil Mustonen (Estija) 254 (+35)
2. Aidas Stončius (Lietuva) 321 (+102)
3. Vėjas Ūselis (Lietuva) 321 (+102)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)