„Labai džiaugiuosi iškovotu sidabro apdovanojimu tokio aukšto lygio varžybose. Dar maloniau, kad tai pavyko padaryti mūsų Vilniaus diskgolfo klubo „namų“ parke. Varžybos buvo labai įtemptos, abi turnyro dienas kova vyko taškas į tašką. Dar daugiau intrigos pridėjo finale ėmęs pūsti stiprus vėjas. Sakyčiau, nugalėtojus lėmė ne tiek technika, kurios lygis lyderių grupėje buvo panašus, kiek gebėjimas įveikti varžybų įtampą, išlaikyti koncentraciją ir prisitaikyti prie kintančių aplinkos sąlygų. Jau pirmas turo etapas parodė, kad šiemet galima laukti itin atkaklios kovos dėl aukščiausiųjų apdovanojimų bendroje įskaitoje“, – po varžybų sakė M. Pošius.

Atvirame divizione – atkakli kova iki paskutinio metimo

Atvirame divizione, kuriame varžėsi stipriausieji sportininkai, tarp lyderių vyko itin atkakli kova. Varžybų finale,, likus žaisti tik tris krepšius, trys žaidėjai turėjo vienodą rezultatą ir dalijosi pirmą vietą. Tai buvo Estijos atstovai Silveris Lattas ir Martinas Rotmeisteris bei M. Pošius. Vos dviem metimais nuo jų buvo atsilikęs Viile Piippo.

Vidinę ramybę ir puikią techniką pademonstravęs M. Rotmeisteris paskutinius krepšius sužaidė be klaidų ir iškovojo savo pirmą pergalę „Baltic Sea Tour' 2015“ varžybose. Antros ir trečios vietos likimas nebuvo aiškus iki paskutinio metimo. S. Lattui, šeštadienį visus pribloškusiam taikliu metimu į krepšį iš 125 metrų, lemiamą metimą tereikėjo pataikyti iš poros metrų atstumo. Tačiau diskas, nors ir pataikęs į krepšio grandines, jame neužsilaikė ir iškrito ant žemės. S. Lattui teko tenkintis trečia vieta, o M. Pošius iškovojo sidabrą. Turnyro favoritas V. Piippo šįkart liko be apdovanojimų. 2014 metų Turo nugalėtojas ir pernykščio Vilniaus etapo laimėtojas Gabrielius Gricius šįkart tenkinosi septinta vieta.

Meistrų divizione – lietuvio triumfas

Itin atkaklios varžybos vyko ir Meistrų divizione. Po šeštadienio varžybų pirmaujančius Tadą Ūselį, estą Raimo Kimmelį ir Darių Gricių skyrė tik po vieną tašką. Tačiau sekmadienio varžybos parodė, kad geriausiai su varžybų įtampa ir netikėtai prapliupusiu lietumi susitvarkė D. Gricius, kuris ir tapo diviziono čempionu. Keli sudėtingi krepšiai, kuriuose žaidėjai kelis kartus suklydo, paskandino T. Ūselio ir R. Kimmelio viltis tapti nugalėtojais.

„Labai smagu turą padėti pergale! Pirmos dienos žaidimas ėjosi „klampiai“, bet antrą dieną pavyko atsilaikyt prieš vėją ir užklupusį lietų ir net pasigerinti rezultatą. Varžovams sekėsi prasčiau, tad finale turėjau tik nepaleisti įgyto pranašumo“, - po finalo sakė D. Gricius.

Moterų varžybose intrigos buvo mažiau. Jas didele persvara laimėjo turnyro favoritė, pernai metų turo nugalėtoja Maie-Ly Pihus iš Estijos. Antrą vietą užėmė kita Estijos atstovė Triinu Hunt, o trečia liko geriausia Latvijos diskgolfo žaidėja Elena Vacmane.

Jaunimo divizione taip pat su nemažu atotrūkiu laimėjo jaunasis Estijos atstovas Karlas Aaronas Sikkas. Kitas prizines vietas užėmė lietuviai Eivinas Dziena ir Andrius Nikonovas.

Išskirtinis turnyras Lietuvos diskgolfo istorijoje

Per dvi turnyro dienas sportininkai sužaidė tris ratus po 20 krepšių, o geriausieji žaidė 9 krepšių finalą. Turnyre dalyvavo rekordinis skaičius žaidėjų – 92. Tiek dalyvių dar nėra žaidę nei viename Lietuvoje vykusiame diskgolfo turnyre. Kad sutilptų visi turnyro žaidėjai, turnyro organizatoriams teko praplėsti diskgolfo aikštyną nuo tradicinių 18 iki 20 krepšių. Turnyro direktorius D. Gricius džiaugėsi, kad diskgolfo populiarumas Lietuvoje ir kitose Baltijos valstybėse nuolat auga, o turnyrai sulaukia vis daugiau dėmesio. Sekmadienį vykęs Vilniaus etapo finalas pirmą kartą buvo tiesiogiai transliuojamas per DELFI interneto televiziją.

D. Gricius, kuris ne tik žaidė varžybose, bet ir rūpinosi jų organizacija, džiaugėsi, kad turnyras praėjo itin sklandžiai.

„Smagiausia girdėti užsienio šalių žaidėjus sakant, kad net jei ir nesiseka žaisti – Vilniaus parkas yra jų mėgstamiausias pasaulyje. Už tokį vertinimą galima padėkoti Pavilnių regioninio parko direkcijai, kuri puoselėja parką ir Vilniaus diskgolfo klubo kolektyvui, kuris įdėjo daug darbo, kad visi žaidėjai galėtų mėgautis žaidimu.“

Kitas etapas vyks šiaurės vakarų Latvijoje, Laumas diskgolfo aikštyne netoli Talsu miestelio. Į Lietuvą turas sugrįš liepos mėnesį. Liepos 11-12 dienomis penktas turo etapas vyks Zarasų rajone Nedožinkos diskgolfo aikštyne.

O birželio 13-14 dienomis Panerių regioniniame parke Pūčkorių diskgolfo aikštyne Vilniuje vyks didžiausias metų diskfolfo renginys – „EuroTour“ etapas „Lithuanian Open“.

„Prodiscus Baltic Sea Tour 2015 Vilnius Open“ varžybų rezultatai:

Atviras divizionas

1. Martinas Rotmeisteris (Estija) - 221 metimas (par -12)
2. Mindaugas Pošius (Lietuva) - 224 (-9)
3. Silveris Lattas (Estija) - 225 (-8)

Meistrų divizionas

1. Darius Gricius (Lietuva) 242 (+9)
2. Raimo Kimmel (Estija) 247 (+14)
3. Tadas Ūselis (Lietuva) 251 (+18)

Moterų divizionas

1. Maie-Ly Pihus (Estija) - 281 (+48)
2. Triinu Hurt (Estija) - 298 (+65)
3. Elena Vacmane (Latvija) - 310 (+77)

Jaunimo iki 16 metų divizionas

1. Karlas Aaronas Sikkas (Estija) - 220 (+19)
2. Eivinas Dziena (Lietuva) - 247 (+46)
3. Andrius Nikonovas (Lietuva) - 261 (+60)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)