„Kartais tiesiog reikia pakeisti aplinką ir vietą, kurioje sportuojame. Reikia ir naujų partnerių, kad tobulėtume“, – apie vasarą toli nuo Tėvynės vieningai kalba kovotojai, besiruošiantys „FC HERO`s 2016“ turnyrui, kuris jau lapkričio 19 dieną sudrebins Vilniaus „Siemens areną“.

„Man asmeniškai, dauguma vasarų Lietuvoje prabėga lengvame, poilsio režime, o čia priešingai persikeli į vietą, kur visus metus, tuo pačiu tempu žmonės dirba iki paskutinio prakaito lašo. Čia puikios sąlygos treniruotėms, jei nenori prarasti per metus uždirbtos formos, bet trokšti ją dar labiau pagerinti“, – atviravo Kuvaldos pravarde geriausiai žinomas bušido kovotojas Sergejus Maslobojevas.

Apie tai, kuo jų ritmas čia skiriasi nuo lietuviško, trumpai papasakojo jaunasis talentas, sporto klubo „Vendetta“ dabartis ir ateitis Martynas Jasiūnas.

„Treniruotės monotoniškos, jų planas visada panašus – apšilimas, darbas prie kriaušės, 3-5 raundai su treneriu, dideliu tempu. Tada vėl grįžtame prie kriaušių ir užbaigiame viską 20 minučių kovodami klinče. Tailandiečiai akcentuoja kojų smūgius, dažnai pamiršdami rankų svarbą. Šį skirtumą reikės išlyginti grįžus į Tėvynę.“

O kaipgi laisvalaikis?, – pasiteiravome trečiojo stovyklautojo Igorio Osinino.

„Vienintelė visiškai laisva diena čia sekmadienis, bet ir tuomet mums reikia atsistatyti po sunkios savaitės, tad leidžiame laiką aktyviai, tačiau nepamirštame poilsio. Visi kartu aplankome vietos šventyklas, nuvažiuojame į netoliese esančias poilsiavietes su nuostabiais kraštovaizdžiais.“

„Jei nuoširdžiai, atvažiavome pačiu netinkamiausiu periodu, kurį čia vadina „Low season“. Nors temperatūra nekrenta žemiau 28 laipsnių, oras labai dažnai keičiasi – tai saulė, tai debesuota, tai lyja – labai primena Lietuvą“, – apgailestavo su šeima Tailande viešintis S. Maslobojevas ir pridūrė, kad sportuoti labai sunku.

„Sportuoti labai sunku, dėl gryno oro trūkumo, bet kai pripranti prie klimato, krūviai pasidaro nebaisūs.“

„Labiausiai pasiilgstame lietuviško maisto, tad vieną dieną jau gaminome šaltibarščius. Visi buvome laimingi, miegoti nuėjome su šypsenomis iki ausų. Gera prisiminti namus“, – su ilgesinga šypsena pokalbį užbaigė ilgiausiai Tailande stovyklauti žadantis M. Jasiūnas.

Sparta klubo narys I. Osininas Lietuvoje pasirodys jau netrukus, o S. Maslobojevas su sūnumi ir žmona parskris rugsėjo pradžioje. Visi trys sportininkai ruošiasi lapričio 19 dienai, kur kovos didžiausiame kovos menų turnyre „FC HERO`s 2016“ ir turės progą pademonstruoti Tailande ištobulintą techniką.