Svorio kategorijoje iki 71 kg kovoje pagal mišrių kovos menų (MMA) taisykles lietuvis V. Sadauskas jau pirmame raunde techniniu nokautu nugalėjo kiprietį Paatą Tschapelią.

„Džiaugiuosi tokia greita pergale. Dabar suvokiu, kad nuolatinis dalyvavimas S.W.A.T. turnyruose nenuėjo veltui ir sukaupta patirtis pagaliau realiai atsiskleidė ringe“, - džiaugėsi V. Sadauskas.

Pagal MMA taisykles kovojęs D. Minkevičius svorio kategorijoje iki 80 kg jau pirmą minutę įrodė pranašumą prieš iš Rusijos kilusį Kipro atstovą Stefaną Almazovą. Trikampio smaugimo veiksmu nugalėjęs lietuvis džiaugėsi, kad ringe užsibūti neteko.

„Esu euforijoje. Nuoseklus darbas, tobulėjimas ir sėkmė pastaruoju metu tikrai mane lydi. Tikiuosi, kad tai greit nesibaigs. Dar noriu augti.“

Pergalės nepavyko iškovoti tik K. Busliui. Svorio kategorijoje iki 61 kg pagal MMA taisykles lietuvis susitiko su kipriečiu Mariosu Zenonosu. Po dviejų raundų kovos teisėjai vienbalsiu sprendimu pergalę skyrė vietos kovotojui.

Lietuvos bušido federacijos (LBF) prezidentas Donatas Simanaitis, stebėjęs ir įvertinęs kovas, pabrėžė, kad šis turnyras dar kartą įrodė, kokios svarbios mūsiškiams yra tarptautinės patirtys.

„Stengiamės leisti jėgas pasitikrinti tiek jaunesniems, tiek daugiau kovų turėjusiems sportininkams. Tai padeda įvertinti jėgas, fizinę būklę, psichologinį pasiruošimą ir gebėjimą pritaikyti techninius veiksmus. Po tokių išbandymų tiek treneriams, tiek kovotojams bus lengviau suvokti, kokio lygio turnyruose gali ir nori dalyvauti.“