Iš viso pasaulio jaunimo čempionate kovos net 351 boksininkas iš 62 valstybių. Lietuvos delegacija yra viena gausiausių.

Visose svorio kategorijose – 10 boksininkų turės Rusijos, Ukrainos, Kazachstano, Uzbekijos, Turkijos, Kinijos ir Indijos rinktinės, po 9 boksininkus į pasaulio čempionatą atsivežė JAV, Kubos, Azerbaidžano, Italijos, Airijos, Vengrijos ir Rumunijos komandos.

Kaip ir Lietuvos rinktinė, į pasaulio jaunimo čempionatą 8 boksininkus delegavo kaimyninė Baltarusija, kitos kaimynės turės mažiau atstovų – lenkai 5, latviai – 4, estai – 2.

Po burtų traukimo ceremonijos, paaiškėjo su kuo Lietuvos boksininkai susitiks pirmose pasaulio čempionato kovose.

„Burtai nebuvo palankūs, nes jau pirmose kovose teks kovoti su pasaulyje madas diktuojančių Rusijos, Azerbaidžano, Kazachstano, Uzbekijos, Tailando atstovais. Bet burtų nepasirinksi, todėl vaikinai nusiteikę kovingai. Daugelis lietuvių turi nemažai tarptautinių varžybų patirties. Vytautas Balsys tapo šių metų Europos jaunimo vicečempionu, Artūras Zinkovskis iškovojo bronzą, todėl tikimės sėkmingų kovų ir pasaulio čempionate“, – sako Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Vidas Bičiulaitis.

Jau ketvirtadienį, pirmasis iš lietuvių, kovas pasaulio čempionate pradės sunkiasvoris Marekas Korolkovas. Svorio kategorijoje virš 91 kg lietuvis susitiks su Mahammadu Abdullayevu iš Azerbaidžano.

Svorio kategorijoje iki 91 kg Robertas Jokulys kovos su lenko Kamilo Offmano ir kolumbiečio Johno Javiero Caicedo Obregono kovos nugalėtoju. Vilandas Valčiukas (iki 81 kg) susitiks su uzbeku Sanjaru Tursunovu.

Europos vicečempiono Vytauto Balsio (iki 75 kg) varžovas bus suomio Santerio Laine ir dano Michelio Terteryano dvikovos nugalėtojas.

Saimonas Banys (iki 69 kg) kovos su ruso Issos Evloevo ir kazacho Sadriddino Akhmedovo poros nugalėtoju. Airijui Vitlipui (iki 64 kg) teko varžovas iš Tailando Thanayutas Faphimai. Gilvinas Lukošiūnas (iki 60 kg) pirštines surems su varžybų šeimininku rusu Beslanu Khamzaevu.

Europos čempionato prizininkas Artūras Zinkovskis (iki 52 kg) kovos su Armėnijos boksininku Zhirayru Sargsyanu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją