IBU teigimu, K. Zlatkauskas atsisakęs nuo B mėginio tyrimo bei atsiprašęs „visos biatlono šeimos dėl savo veiksmų“. Dar sausio pabaigoje IBU oficialiai pranešė, jog trijų biatlonininkų – dviejų Rusijos atstovų ir vieno Lietuvos sportininko – dopingo testai buvo teigiami ir jie laikinai nušalinti nuo varžybų.

„Su šalies rinktine sportininkas nebendrauja jau nuo sausio pabaigos, kai buvo gauta informacija apie jo prasižengimą iš IBU, – BNS sakė Lietuvos biatlono federacijos prezidentas Arūnas Daugirdas. – Nuo tos akimirkos jis užsidarė savyje, gal norėdamas nutolti nuo visų dalykų. Jis apgailestavo, kad vartojo papildus nepasitaręs su gydytojais“.

A. Daugirdas, kaip vieną iš šio įvykio priežasčių įvardijo gydytojų nebuvimą biatlonininkų rinktinėje.

„Mes esame užburtame rate: neturime lėšų gydytojui, nes nėra rezultatų, o sporto funkcionieriai aiškina, kad kol nebus rezultatų, tol nebus ir lėšų. Mes savo iniciatyva įrodinėjame, kad tikrai galima siekti aukštų rezultatų, tačiau žiemos sporto šakoms tikrai trūksta lėšų. Lietuviui pakliūti į pasaulio taurės varžybų ar čempionatų trisdešimtuką – tikrai aukštas rezultatas, tačiau tai sunku įrodyti mūsų sporto funkcionieriams“, – pergyveno šalies biatlono federacijos prezidentas.

Sočio (Rusija) žiemos olimpinėse žaidynėse nedalyvavęs K. Zlatkauskas nuo 2005 metų dalyvavo pasaulio biatlono taurės etapuose, tačiau vos kartą lietuvių pavyko patekti tarp 50 geriausių sportininkų.

2006 Turino (Italija) žiemos olimpiadoje K. Zlatkauskas vyrų sprinte finišavo paskutinis – 90-tas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)