1000 m dviviečių baidarių varžybose užtikrintą pergalę iškovojo Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas.

Olimpiečiai distanciją įveikė per 03:21,311 sek ir įtikinamai aplenkė artimiausius persekiotojus.

Dar vieną – trečią aukso medalį iškovojo pasaulio jaunių čempionas Vadimas Korobovas, kanojininkas laimėjo 1000 m vienviečių varžybas. Lietuvos čempionu V. Korobovas tapo ir 500 m distancijoje vienviečių bei 200 m distancijoje dviviečių varžybose, o 200 m vienviečių varžybose tik finiše akimirką pralaimėjo Europos žaidynių čempionui Henrikui Žustautui.

„Konkurencija – labai teigiamas dalykas, nes konkurencija sportininką priverčia nuolat tobulėti. Nors Lietuvos čempionate nedalyvavo karjerą ketinantis baigti olimpinis vicečempionas Jevgenijus Šuklinas, kanojų sprinte vyko labai atkakli kova tarp H. Žustauto ir V. Korobovo. Jau ne pirmi metai nugalėtoją sunku prognozuoti ir baidarių vienviečių sprinte, kur olimpiečiui Ignui Navakauskui iššūkį meta su dviviete olimpiadoje startuosiantys Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas. Tokios dvikovos puošia mūsų sportą“, - teigia Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos prezidentas Aleksandras Alekrinskis.

Unikalų pasiekimą Lietuvos čempionate užfiksavo baidarininkė D. Sudeikytė, ji iškovojo net septynis aukso medalius. Vilnietė laimėjo 200 m vienviečių, dviviečių ir keturviečių varžybas, 500 m distancijoje – vienviečių ir keturviečių, o 1000 m dviviečių ir keturviečių.

Geriausiems Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojams šalies čempionatasbuvo paskutinė repeticija prieš birželio 24-26 d. Maskvoje vyksiantį Europos čempionatą.

„Europos čempionate dalyvaus septynios Lietuvosįgulos. Geriausių rezultatų tikimės iš mūsų rinktinės lyderių, olimpinius kelialapius į Rio turinčių vienvietininkų H. Žustauto ir I. Navakausko ir A. Lanko ir E. Ramanausko bei R. Nekriošiaus ir A. Olijniko dviviečių. Tikimės medalių ir norime pagerinti praėjusių metų Europos čempionato rezultatus, kur buvo iškovoti du medaliai“, - sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius ir treneris Romas Petrukanecas.

Prieš Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, Lietuvos olimpiečius dar bus galima išvysti Trakuose liepos 17 d. vyksiančioje tarptautinėje „Brača-sport“ regatoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją