Po Rio de Žaneiro olimpiados ketinama keisti olimpines rungtis ir tikriausiai neliks kai kurių sprinto rungčių, kuriose lietuviai yra iškovoję ryškiausias pergales. Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija ketina iš olimpinių rungčių sąrašo išbraukti 200 metrų vienviečių kanojų varžybas, kuriose 2012 metų Londono olimpiadoje sidabro medalį laimėjo Jevgenijus Šuklinas, o iš jo estafetę sėkmingai perėmė Europos žaidynėse aukso ir Europos čempionate sidabro medalius iškovojęs Henrikas Žustautas bei pasaulio rekordininku Europos jaunimo čempionate tapęs Vadimas Korobovas.

„Beveik neturime vilčių, kad olimpine liks vienviečių kanojų 200 metrų distancija, todėl šioje distancijoje lenktyniavę 22-ejų metų H. Žustautas ir 19-metis V. Korobovas jau pirmoje šio sezono stovykloje Portugalijoje pradėjo ruoštis 1000 metrų distancijai, kurią planuojama įtraukti į olimpiados programą 2020 metų Tokijo žaidynėse. Olimpiados programoje liks dviviečių baidarių 1000 metrų distancija, kurioje sėkmingai Rio žaidynėse pasirodė penktą vietą užėmę Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas ir 200 metrų vienviečių baidarių distancija, kurioje lenktyniauja Europos čempionato prizininkas Ignas Navakauskas, todėl jiems treniruočių metodikos nereiks keisti.

Didžiausia nežinomybė dėl 200 metrų dviviečių baidarių distancijos, kurioje olimpinius bronzos medalius laimėjo Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, kol kas jie ruošiasi sprinto rungčiai“, - teigia Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius ir treneris Romas Petrukanecas.

Galutinis Tarptautinės baidarių ir kanojų irklavimo federacijos bei Tarptautinio olimpinio komiteto sprendimas, kurios distancijos bus įtrauktos į olimpinių žaidynių programą, paaiškės anksčiausiai šių metų vasario pabaigoje.

Montebelo mieste įsikūrusiame „Nelo“ irklavimo centre treniruočių stovyklą pradėjo aštuoni lietuviai – Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse dalyvavusios baidarių dvivietės A. Lankas ir E. Ramanauskas bei R. Nekriošius ir A. Olijnikas, baidarininkas I. Navakauskas ir kanojininkas H. Žustautas. Kartu su olimpiečiais Portugalijoje treniruojasi ir Europos jaunimo čempionas bei pasaulio jaunimo vicečempionas kanojininkas V. Korobovas bei pasaulio jaunimo čempionato finalininkas baidarininkas Artūras Seja.

„Jau ne pirmus metus treniruočių stovyklas rengiam pagal tą patį scenarijų, nes toks pasirengimas pasiteisina. Pirma treniruočių stovykla Portugalijoje truks tris savaites. Didžiausias dėmesys bus skiriamas irklavimui ant vandens, bet bus nemažai ir bendro fizinio pasirengimo treniruočių. Antra stovykla vyks taip pat tris savaites toje pačioje Portugalijoje, o trečia stovykla bus rengiama Kroatijoje, kur kartu su rinktinės lyderiais treniruosis ir artimiausias olimpinės rinktinės rezervas“, - sako R. Petrukanecas.

Po pasirengimo stovyklų šiltuose kraštuose, didžiąją dalį sezono Lietuvos baidarininkai ir kanojininkai praleidžia Trakuose, kur turi puikias sąlygas treniruotis ir rengti varžybas Galvės ežere įrengtoje irklavimo trasoje.

Gegužės pabaigoje ir birželio pradžioje lietuviai dalyvaus pasaulio taurės varžybų etapuose Vengrijoje ir Serbijoje, liepos 13-16 d. Plovdive (Bulgarija) vyks Europos čempionatas, o rugpjūčio 24-27 d. Račicoje (Čekija) pasaulio čempionatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)