Ketverius metus prezidentu buvusį patyrusį aviatorių Joną Mažintą pakeitė jaunas, tik pirmuosius žingsnius į dangų žengiantis, advokatas Gintaras Kalinauskas.

Rinkimų programoje Gintaras Kalinauskas pateikė keletą savo kandidatavimo priežasčių. Viena iš jų, kad jis pats pamilo dangų ir pradėjo skraidyti ultralengvaisiais lėktuvais (skridos bagažą sudaro apie 100 val.). Antroji priežastis tiesiogiai susijusi su Lietuvos aeroklubu, kaip visuomenine organizacija, vienijančia net 12 federacijų. G. Kalinauskas iškėlė nuostatą, kad valstybė yra stipri, kai stiprios visuomeninės organizacijos.

Keturiolikos metų praktinė ir vadovaujamojo darbo patirtis Seime ir Vyriausybėje, ko gero, neatsitiktinai atvedė šį energingą teisininką į aviatorių lyderius. Aviacijos patriotai deda daug vilčių į teisingą ir teisėtą aerodromų ir juose esančio turto išlikimą, kuris pastaruoju metu pakibęs tarp dangaus iš žemės.

G. Kalinauskas rinkėjams pristatė ir savo žmoną, sakydamas, kad už kiekvieno stipraus vyro stovi ypatinga moteris. Ypač esą gerai, kai ji yra žmona.

Jonui Mažintui už didelį indėlį ir nuopelnus Lietuvos aeroklubui buvo įteiktas Pirmojo laipsnio garbės ženklas ir audringais plojimais padėkota už prezidentavimo metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)