Žaidėjai čempionate tikisi įgyti daugiau tarptautinių varžybų patirties, pasisemti naujų idėjų treniruočių procesams, kas padėtų ateityje geriau paruošti varžyboms jaunimą.

Šiais metais Europos skvošo komandų čempionato 3-iame divizione dalyvaus 14 vyrų ir 7 moterų ekipos. Čempionate rungsis virš 100 dalyvių.

2016 metais aukščiausiame divizione pirmą vietą užėmė Anglijos rinktinė. 3-iame divizione, kur šiais metais žais ir Lietuvos rinktinė, aukščiausią vietą užėmė Portugalija.

Skvošas Lietuvoje

Nors pirmi skvošo kortai Lietuvoje atsirado 1999 metais Klaipėdoje, tačiau Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) skvošą oficialiai pripažino sporto šaka tik 2016 metais. Šiuo metu Lietuvos skvošo asociacija (LSA) vienija daugiau nei 1000 žaidėjų ir apie 120 narių.

„Žaidimas labai judrus, intensyvus ir azartiškas. Jis yra pakankamai lengvai išmokstamas ir, norint pradėti žaisti mėgėjų lygyje, čia nereikia daug ilgų treniruočių“, – teigė LSA prezidentas ir treneris Mantas Kočiūnas.

Šiuo metu skvošą žaisti galima penkiuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Druskininkuose. Dėl augančio susidomėjimo šia sporto šaka kelerių metų perspektyvoje tikimasi, kad skvošo kortų atsiras ir kituose miestuose ir padaugės jau esamuose.

Beje, jau keletą metų iš eilės amerikiečių žurnalas „Forbes“ skvošą pripažįsta sveikiausia sporto šaka pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)