JAV kaltina K. Iliumžinovą ir jo kontroliuojamą Rusijos banką RFA finansine pagalba Sirijos prezidento Basharo al Assado režimui bei ryšiais su aukštais jo pareigūnais.

Sankcijos iš viso paskelbtos keturiems Rusijos ir Kipro verslininkams bei šešioms bendrovėms. Teigiama, kad jie finansavo sandorius tarp Damaske reziduojančios B. al Assado vyriausybės ir „Islamo valstybės“.

JAV kompanijoms uždrausta turėti bet kokių verslo ryšių su juodajame sąraše atsidūrusiais fiziniais ir juridiniais asmenimis, taip pat įšaldytas visas šalies teritorijoje buvęs jų turtas.

Primename, kad K. Iliumžinovas FIDE vadovauja nuo 1995 metų. Pernai jis buvo perrinktas dar vienai kadencijai nepaisant aktyvios buvusio pasaulio čempiono Gario Kasparovo konkurencijos ir nuožmios kritikos.

Gerų asmeninių santykių su milijonieriumi ir buvusiu Kalmukijos respublikos prezidentu prieš rinkimus neslėpė ir Lietuvos šachmatų federacijos (LŠF) vadovas Aleksandras Černovas. Tiesa, LŠF visuotinis susirinkimas buvo įpareigojęs jį balsuoti už G. Kasparovo kandidatūrą.

Vis dėlto balsavimas buvo slaptas, o jo metu K. Iliumžinovą parėmė 110, G. Kasparovą – 61 FIDE kongreso dalyvis.
Vladimiras Putinas ir Kirsanas Iliumžinovas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)