„Mūsų patirtis rodo, kad kasmet teisinių ginčų sporto srityje daugėja. Viena pagrindinių to priežasčių – gerėjant finansinėms galimybėms, sportininkai, klubai bei sporto organizacijos skiria daugiau lėšų sporto šakos vystymui ir atstovavimui. Taip pat pritraukiama daugiau rėmėjų, daugėja užsienio klubams atstovaujančių lietuvių sportininkų ir į Lietuvą atvykstančių žaisti užsieniečių. Didėja sporto organizacijų ir sportininkų sąmoningumas ginant savo teises. Tai lemia ir didesnį dėmesį teisinėms konsultacijoms“, – sakė sporto teisės ekspertas Julius Zaleskis.

Augantį sporto teisės konsultacijų poreikį rodo ir pirmadienį pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Lietuvos krepšinio federacija (LKF). Didėjantis federacijos bendradarbiavimas su įvairiomis tarptautinėmis organizacijomis ir įmonėmis, numatomos sutartys su rėmėjais, nuolatiniai krepšininkų draudimo ir kiti klausimai neišvengiamai reikalauja teisinių konsultacijų.

Kontoros ekspertai daugelį metų teikia teisines konsultacijas Lietuvos krepšinio lygai, Lietuvos plaukimo bei Lietuvos kiokušin karatė federacijoms ir kt.

Advokatų kontora atstovavo čiuožėjai Isabella Tobias jai suteikiant Lietuvos Respublikos pilietybę, konsultavo Lietuvos plaukimo federaciją pasirašant sutartį su Lietuvos olimpinės čempionės Rūtos Meilutytės treneriu Jonathanu Ruddu, taip pat turi užsienio klubų atstovavimo FIFA arbitražinėse institucijose patirties.

Kontora taip pat turi atstovavimo tarptautiniuose arbitražuose, ginčuose su Tarptautiniu olimpiniu komitetu, Kūno kultūros ir sporto departamentu patirties, ne kartą atstovavo ir užsienio sporto organizacijoms, klubams, sportininkams ir sporto rėmėjams.