„Mūsų tikslas yra sukurti kokybišką treniravimo sistemą ir prisidėti prie golfo populiarinimo Lietuvoje“, – sako D. Pukstas.

Sertifikuoti golfo specialistai iš Latvijos nekantriai laukia naujo sezono starto. D. Pukstas ir R. Tilukas turi labai aiškų planą ir strategiją, ko norėtų pasiekti dirbdami Europos centro golfo klube.

„Mes jau kurį laiką domėjomės golfo situacija Lietuvoje. Jūs turite tikrai geras sąlygas žaisti ir treniruotis, tačiau man pritrūko aiškesnės mokymo struktūros. Norime čia pritaikyti savo įgytą patirtį ir sukurti aukšto lygio, kokybišką ir moderniais metodais paremtą treniravimo sistemą, kuri būtų tinkama įvairaus amžiaus žmonėms“, – sako D. Pukstas.

Golfo akademiją Latvijoje įkūręs profesionalas didelį dėmesį ruošiasi skirti vaikams ir jaunimui. Pasak jo, tiek Lietuvoje, tiek Latvijoje žaidėjai dar neįžvelgia perspektyvų, kurias gali suteikti profesionalus golfo žaidimas.

„Darbas su jaunimu yra viena mano aistrų. Noriu jiems parodyti kryptį, kaip golfas gali padėti atverti duris į įvairius universitetus su stipendijomis. Pats esu studijavęs Danijoje ir Amerikoje, taip pat bendrauju ir bendradarbiauju su vienais geriausių trenerių Europoje. Baltijos šalyse golfas turi didelį potencialą augti, čia tikrai galima rasti naujų talentų. Jeigu aš savo iniciatyvomis galėsiu prie to prisidėti – būsiu labai patenkintas“, – sako treneris iš Latvijos.

Lygindamas golfo pozicijas skirtingose Baltijos šalyse, specialistas sako, kad Estija šiuo metu gerokai lenkia Latviją ir Lietuvą. Septynerius metus nuosavai golfo akademijai vadovaujantis treneris sako, kad Latvijoje golfas, jo akimis, yra populiaresnis.

„Latvijoje yra tik vienas 18-os duobučių laukas, o dar vienas šiuo metu yra įrenginėjimas. Lietuvoje kokybiškų laukų yra daugiau, tačiau žaidėjų – mažiau. Tai rodo, kad tikrai yra kur augti ir tobulėti. Man pačiam tai bus iššūkis ir motyvas uždegti lietuvius aistra golfui“, – šypteli D. Pukstas.

Dar vienas motyvas, lėmęs latvių apsisprendimą dirbti Europos centro golfo klube yra ypač aukštos kokybės aikštynas. Pasak trenerių, tai yra vienas geriausių laukų Baltijos šalyse.

„Turite išties puikias sąlygas treniruotis ir žaisti golfą. Mums su Robertu labai patinka aikštynas ir jo reljefas. Fantastiška vieta: kalniukai, vandens telkiniai ir nuostabi gamta. Apsisprendimui dirbti Lietuvoje turėjo reikšmės ir profesionalus požiūris, kvalifikuotas personalas ir stipri vadyba. Tikimės puikaus sezono ir naujų iššūkių“, – sako D. Pukstas.
Kartu su kolega R. Tiluks darbą Europos golfo centro klube D.Puksts pradės jau balandžio 14-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)