Šiaulių Didždvario vidurinės mokyklos abiturientės septyniolikametės V.Čmilytės tėvams Laimai ir Viktorui Čmiliams tokia žinia netapo staigmena - neseniai A.Širovas lankėsi jų namuose Šiauliuose.

Šių metų rudenį Stambule (Turkija) vykusios pasaulio šachmatų olimpiados dalyviai pastebėjo išskirtinį A.Širovo dėmesį Lietuvos moterų šachmatų rinktinės lyderei V.Čmilytei.

Į viešbučio kambarį, kuriame šiaulietė gyveno su kita šalies rinktinės nare Rita Varniene, beveik kasdien buvo nešamos įspūdingos gėlių puokštės nuo Ispanijos rinktinei prie pirmosios lentos atstovavusio A.Širovo.

V.Čmilytės ir A.Širovo keliai vėl susikryžiavo Delyje, kai lapkričio 27-ąją Indijos sostinėje prasidėjo moterų ir vyrų FIDE pasaulio čempionatų baigiamieji etapai.

Šiaulietė suklupo šių varžybų aštuntfinalyje gruodžio pirmosiomis dienomis, bet iki šiol į gimtinę negrįžo. Ji liko su A.Širovu, kuris įveikinėjo vieną varžovą po kito ir pralaimėjo tik finalo, perkelto iš Delio į Teheraną, mače indui Visvanathanui Anandui 0,5:3,5.