Po finišo akcijos dalyviai rinkosi į apdovanojimų ceremoniją, kurioje kalbėjęs Lietuvos generalinis konsulas Čikagoje Marijus Gudynas atkreipė dėmesį į tą pačią dieną vykusius Seimo rinkimus ir ragino aktyviai dalyvauti savo valstybės gyvenime.

Sportininkams įteikti Šiaurės Amerikos lietuvių fizinio auklėjimo sporto sąjungos (ŠALFASS) proginiai medaliai ir lietuviški suvenyrai. Ypatingų sveikinimų sulaukė jau 10-ą Čikagos maratoną nubėgęs Artūras Juronis.

Greičiausiai lietuvių komandoje šiais metais maratoną nubėgo iš Lietuvos atvykęs Simonas Sturys (3 val. 13 min. 43 sek.), o moterų grupėje – Rita Jasenauskas (3.45:03).

Iš anksto į lietuvišką komandą užsiregistravusiems sportininkams buvo padovanoti vienodi bėgimo marškinėliai su užrašu „Lithuania“ ant krūtinės ir jų vardu ant nugaros.

Akcija „Lietuviai Čikagos maratone“ rengiama nuo 2009 metų. Šiais metais ją organizavo generalinis konsulatas Čikagoje kartu su Čikagos lietuvių bėgimo klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją