Kadangi dėl įvairių priežasčių į čempionatą neatvyko Nyderlandų ir Kroatijos rinktinės, Lietuvai leista turėti dvi komandas. Antroji Lietuvos rinktinė kovos dėl apdovanojimų, bet nepretenduoja į aukštesnį divizioną.

Pirmajame A grupės susitikime pagrindinė Lietuvos komanda 24:17 (12:7) nugalėjo Danijos rinktinę. Jonas Mikalčius pirmasis atliko prispaudimą ir pirmajame kėlinyje lietuviai turėjo žaidybinį pranašumą. Tačiau antrajame kėlinyje buvo pašalintas Lietuvos rinktinės žaidėjas ir danai sugebėjo išlyginti rezultatą 12:12. Tačiau net žaisdami mažumoje lietuviai surengė sėkmingą ataką ir susigrąžino iniciatyvą bei šventė pergalę.

Lietuvos komandai po 10 taškų pelnė Justinas Vasiliauskas, po 5 - Vytaras Bloškys ir Jonas Mikalčius, 4 – Dovydas Taujanskas.

„Žaidimas tenkino pirmajame kėlinyje, bet antrame – ne. Žaidimas sugriuvo kai buvo pašalintas mūsų žaidėjas 2 min. ir reikėjo pergrupuoti žaidėjus. Reikėjo laiko, kad vėl pajustume žaidimą. Buvo sunkiau gintis. Gavome labai daug pražangų, kurių neturėjo būti. Pirmos rungtynės yra pačios svarbiausios, todėl gerai pradėti čempionatą pergale“, - pasakojo Lietuvos rinktinės treneris Sigitas Kukulskis.

„Žaidime visada galime rasti trūkumų, bet pergalė yra pergalė. Pirmose rungtynėse dar trūko susižaidimo, įsivėlėme į gynybinį žaidimą ir neparodėme visų galimybių. Savo pasirodymo nepervertinu, man svarbiau komandos pergalė. Labai malonu žaisti prie didelio palaikymo“, - sakė žaidėjas Jonas Mikalčius.

Kitose A grupės rungtynėse Ukraina 26:0 sutriuškino Latvijos rinktinę.

Rezultatai:

Lenkija – Moldova 38:12
Ukraina – Latvija 26:0
Švedija – Monakas 26:0

Lietuvos komandų tvarkaraščiai:

13:00 Moldova – Lietuva II
14:06 Lietuva – Latvija
14:50 Lenkija – Lietuva II
16:44 Ukraina - Lietuva

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)