Dar pernai įvykusiame tarptautiniame muaythai turnyre „The Warrior's Cup XXI“ sporto klubo „Titanas“ auklėtinis iš Kauno D. Danyla išplėšė muaythai pasaulio profesionalų čempiono diržą iš ilgiausiai JAV kovojusio (net 22 metus) sportininko Rami Ibrahimo, dar žinomo kaip „arabiškas košmaras“.

Legendinis WBC. „International Challenge“ diržas D. Danylos rankose atsidūrė jau po antrojo raundo, kuomet priešininką smūgiu alkūne jis pasiuntė į nokautą, po kurio R. Ibrahimas nebegalėjo tęsti kovos.

„Tai – vienas stipriausių ir perspektyviausių muaythai kovotojų Lietuvoje. Deividas pasižymi ne tik prigimtiniu talentu, tačiau trykšta ir noru, užsidegimu. Tai – vienos svarbiausių profesionalaus kovotojo savybių“ – D. Danylos pasiekimais džiaugėsi sporto klubo „Titanas“ treneris ir muaythai pradininkas Lietuvoje M. Misiūnas.

Sportininko, kuris didžiojoje „Powerfight“ superdvikovoje stotų į kovą su D. Danyla, paieškos nebuvo lengvos ne tik Lietuvoje, tačiau ir už jos ribų. Renginio organizatoriai pasakoja, kad net didžiausi sporto klubai, ruošiantys profesionalius muaythai kovotojus, į užklausas dėl kovos su D. Danyla teigiamai atsakyti nesiryžo.

„Peržiūrėję D. Danylos kovas sporto klubų vadovai nuoširdžiai prisipažindavo, kad nesiųs savo kovotojų į ringą, kuriame kovos baigtis ir taip iš anksto būtų nuspėjama“ – vakaro dvikovos paieškomis dalinosi Lietuvos muaythai sąjungos generalinis sekretorius N. Lukšas.

Nepaisant visų užvertų durų, renginio organizatorių ryžtas ieškant lygiaverčio kovotojo D. Danylai vaisių davė su kaupu. Paskutinės durys, į kurias jie beldėsi, atsivėrė ir visus lūkesčius pranokęs, vienas perspektyviausių ir stipriausių Baltarusijos muaythai kovotojų Maksimas Pitkevičius priėmė iššūkį ir pasiryžo didžiojoje „Powerfight“ kovoje suremti pirštines su pasaulio profesionalų čempiono diržo savininku D. Danyla.

Prieš lietuvį superkovoje susigrumsiantis M. Pitkevičius pasižymi aukštais titulais ir išskirtiniu kovos stiliumi. Baltarusijos muaythai čempionas, Pasaulio ir Europos muaythai bronzos medalio laimėtojas – tik vieni iš daugelio M. Pitkevičiaus pasiekimų. Sparčiai tobulėjantis ir pasižymintis geležine ištverme kovotojas – rimtas priešininkas didžiajai superdvikovai dedikuotam Lietuvos sportininkui D. Danylai.

„Laukia nelengva ir daug pasiruošimo reikalaujanti kova. Meluočiau sakydamas, kad nei kiek nesijaudinu ir esu užtikrintas savo pergale. Priešininkas iš ties stiprus ir nenuspėjamas kovotojas, tačiau tikiuosi, kad įtemptas kelių mėnesių darbas man padės laimėti šią kovą“, – turnyrų ciklo „Powerfight“ pradžios belaukdamas kalbėjo D. Danyla.

Muaythai aistruoliai jau šį šeštadienį (sausio 31 d.) 19 valandą maloniai kviečiami į Kauno Žalgirio areną, kur galės stebėti ne tik šią, bet ir kitas, pasak renginio organizatorių, daug siurprizų ir netikėtumų pateiksiančias kraują stingdančias POWERFIGHT kovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)