Varžybose dalyvavo Vilniaus MSC „Baltic Amadeus“, Kauno Plaukimo mokyklos, Elektrėnų sporto centro „Žaibas“ ir dvi Lietuvos rinktinės, jaunių ir jaunimo, besiruošiančios Europos Šiaurės ir Baltijos jūros šalių jaunimo ir jaunių čempionatui, kuris vyks lapkričio 25-27 dienomis Turku mieste, Suomijoje.

Kaip ir tikėtasi, visus varžovus nesunkiai nugalėję čempionais tapo daug kartiniai šių varžybų laimėtojai Vilniaus MSC Baltic Amadeus“ vandensvydininkai, kuriuos, kaip ir Lietuvos jaunimo rinktinę, treniruoja Nerijus Papaurėlis ir Tadeušas Pašukas.

Vilniečiai 15:10 įveikė elektrėniškius, 19:3 sutriuškino Kauno plaukimo mokyklą, 17:4 patiesė Lietuvos jaunimo ir 22:2 – jaunių rinktines.

Antri liko, trenerio Antono Sugoniako treniruojami Elektrėnų SC „Žaibas“ vandeniai, 15:9 pamokę kauniečius bei 16:4 ir 11:4 – Lietuvos jaunimą ir jaunius.

Bronzos medaliais pasidabino Lietuvos jaunimo rinktinė, kuri po atkaklios kovos sugebėjo įveikti ne stipriausio sudėties Kauno Plaukimo mokyklos auklėtinius.

Ketvirti liko trenerio Artūro Šimansko treniruojami kauniečiai, pasiekę tik vieną pergalę – 13:8 prieš Lietuvos jaunius.

Penktą vietą užėmė trenerių Rimvydo Šimansko ir Tomo Vainikonio treniruojami Lietuvos jauniai, nepajutę pergalės skonio, tačiau įgiję žaidybinės praktikos, prieš išvyką į Suomiją.

Geriausiais komandų žaidėjais pripažinti: vilnietis Julius Goštautas, Kauno PM auklėtinis Jurijus Galinokas, Elektrėnų „Žaibo“ puolėjas Romualdas Vasiljevas ir jaunimo rinktinės žaidėjas alytiškis Lukas Baliuliavičius.

Jiems taures įteikė bei visus dalyvius pasveikino ir sėkmės palinkėjo, Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ prezidentas Algis Vasiliauskas.

Šiomis varžybomis suaugę baigė šių metų sezoną Lietuvoje, o jaunimo bei jaunių laukia nelengvas uždavinys – apginti čempionų titulus varžybose Suomijoje.

Federacijai beliko pravesti vaikų varžybas, kurios vyks gruodžio mėnesį Kaune ir atšvęsti 85-mečio jubiliejų, kuris taip pat gruodžio 10 dieną bus minimas laikinosios sostinės Lietuvos sporto muziejuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)