Ketvirtadienį merginų varžybų keturių ekipų H grupės turnyro trečiojo turo mače 24-os pagal skirstymą lietuvaitės per 29 minutes 2:0 (21:14, 21:12) nugalėjo 25-as pagal reitingą lenkes Agnieszką Adamek ir Kingą Legietą.

Grupės nugalėtojomis tapo devintos pagal skirstymą čekės Kristyna Adamčikova ir Anna Komarkova, ketvirtadienį per pusvalandį 2:0 (21:15, 21:16) įveikusios autsaiderėmis tapusias aštuntas pagal skirstymą ukrainietes Viktoriją Mostsicką ir Darją Peretiatko.

Europos jaunimo (iki 20 metų) paplūdimio tinklinio čempionatą pradėjo po 32 vaikinų ir merginų komandas. Į atkrintamąsias varžybas pateko po 3 iš 4 geriausių duetų kiekvienoje grupėje, o čempionate nugalėjusios poros uždirbs po 80 pasaulio reitingo taškų.

Vaikinai atkrintamas varžybas pradės jau šešioliktfinalyje

Pirmąją nesėkmę Europos jaunimo (iki 20 metų) paplūdimio tinklinio čempionato Kipre vaikinų varžybos patyrė Edvino Vaškelio ir Artūru Vincelovičiaus duetas.

Jau anksčiau vietą atkrintamosiose varžybose užsitikrinę 5 reitingą turintys Lietuvos tinklininkai ketvirtadienį lemiamoje keturių ekipų E grupės turnyro dvikovoje po 34 minutes trukusios dviejų setų kovos 0-2 (16:21, 12:21) nusileido prancūzams Arnaud'ui Gauthier'ui-Ratui ir Arnaudui Loiseaui (12 reitingas).

Po šios nesėkmės lietuviai liko antroje vietoje grupėje ir atkrintamąsias varžybas pradės jau šešioliktfinalyje, o visus tris grupės mačus laimėję prancūzai tiesiogiai pateko į aštuntfinalį.

Dėl trečiosios vietos E grupėje ir paskutinio kelialapio į šešioliktfinalį ketvirtadienį vakare žais estai Ragnaras Kalde ir Karlis Allikas (21 reitingas) bei šeimininkai Charalampos Zorpis ir Antonis Liotatis (28 reitingas).

Europos jaunimo (iki 20 metų) paplūdimio tinklinio čempionate dalyvauja po 32 vaikinų ir merginų komandas. Į atkrintamąsias varžybas patenka po 3 iš 4 geriausių duetų kiekvienoje grupėje, o čempionate nugalėjusios poros uždirbs po 80 pasaulio reitingo taškų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją