Londone gyvenanti ir prieš pusantrų metų profesionaliai kūno rengybos sportu pradėjusi užsiiminėti Viktorija atvirai sako, kad dėl mažos krūtinės niekuomet nekompleksavo, tačiau dabar, po krūtų didinimo operacijos, ypač džiaugiasi proporcingomis ir moteriškomis kūno linijomis.

Padidėjusi krūtinė akivaizdu – kalba mažuma

Sportas – galingas įrankis kūno formavimui. Disciplinuotu ir atsidavusiu darbu galima suformuoti tokias kūno linijas, kokių norisi. Deja, krūtinės sportu neužauginsi. Priešingai, kaip pasakoja Viktorija, pradėjus aktyviai sportuoti ir sveikai maitintis, krūtinė natūraliai dar labiau sumažėjo. Vienintelė išeitis – plastinė krūtų didinimo implantais operacija.

„Subalansuota mityba ir tinkamai parinkti pratimai gali suformuoti riestą užpakaliuką, norimo stangrumo ir raumenyno kojas, nugarą ir pečius. Deja, krūtinės apimčiai padidinti, nekeičiant kitų kūno dalių masės – būdų nėra“, – sako gegužės mėnesį Latvijoje vykusiame „Nac Latvia open bodybuilding and fitness“ čempionate ketvirtą vietą užėmusi sportininkė.

Pasak moters, apie 70 proc. profesionaliai šiuo sportu užsiimančios sportininkės yra pasididinusios krūtis, o prizinės vietos, nors ir ne visais atvejais, tačiau sąlyginai dažniau, atitenka viršutinę kūno dalį pasikoregavusioms moterims.

„Aš krūtinę pasididinau dėl savęs ir dėl sportinio intereso – norėjau turėti proporcingą kūną. Prieš operaciją mano krūtinė buvo A dydžio, šiuo metu džiaugiuosi C dydžio (375 ml. implantai) krūtine. Nors pati dirbu grožio sferoje, renkantis implantus visiškai pasiklioviau plastikos chirurgo rekomendacijomis ir šiandien esu labai patenkinta savo kūnu.“, – savo istorija dalinasi Viktorija.

Kūno tobulinimas – kiekvienos moters pasirinkimas

Kalbintas operaciją atlikęs plastikos chirurgas V. Jankūnas teigė, kad profesionalus sportas – viena iš sričių, kur krūtų didinimas implantais yra netiesiogiai tapęs reikalaujamu standartu.

„Per savo 10 metų praktiką, esu atlikęs dešimtis krūtų operacijų profesionaliai sportu užsiimančioms sportininkėms. Kiekvienu atveju, renkantis implantus – svarbiausia atsižvelgti į norimas suformuoti kūno proporcijas“, – sako plastikos chirurgas.

Atliktų tyrimų, kurie nusakytų bent apytikslį sportininkių, kurios savo kūną patobulino krūtų implantais nei Lietuvoje, nei Europoje nėra. Tačiau, kaip pasakoja Viktorija, varžybų užkulisiuose ir ant scenos – viskas matyti.

„Slėpti nėra ko. Visi puikiai suvokia, kad krūtinės kilnodamas svorius neužauginsi. Moteriai svarbiausia patikti sau. Šiuo metu aš jaučiuosi nuostabiai“, – šypsodamasi atvirai pasakojo sportininkė.

Moterys nori būti gražios

Nors grožis subjektyvus dalykas, kaip sako plastikos chirurgas V. Jankūnas, pasitikinti savimi moteris visuomet į save atkreipia aplinkinių dėmesį ir spinduliuoja nenuginčijamu grožiu.

„Profesionalių sportininkių ir moterų, norinčių po gimdymo atgauti prarastas formas motyvacija tokia pati – pirmiausia noras patikti sau ir turėti tokias kūno formas, kokių norisi“, – teigia V. Jankūnas.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)