Pusmetį laikinai LFF prezidento pareigas ėjęs 44-erių metų UAB "Vitoma" ekonomikos direktorius Vytautas Zimnickas (balandžio mėnesį po skandalų iš posto pasitraukus Vytautui Dirmeikiui), prieš balsavimo procedūrą atsiėmė savo kandidatūrą.

Lygiai taip pat pasielgė ir kitas pretendentas į LFF prezidento postą, Seimo nario kadenciją baigęs 35-erių metų Kęstutis Skrebys.

"Malonu, kad baigėme karą ir rietenas. Laikas sugražinti LFF į visuomenę", kalbėjo naujasis federacijos prezidentas L. Varanavičius. Pasak jo, pirmiausiai teks sutvarkyti teisinę LFF bazę bei realiai įvertinti futbolo padėtį Lietuvoje.

Šeštadienio vidurdienį viešbučio "Naujasis Vilniaus" konferencijų salėje prasidėjusi konferencija užtruko iki pat vėlaus vakaro. Neatvykus Vilniaus, Panevėžio, Tauragės bei vaikų gatvės futbolo federacijų delegatams, V. Zimnickas informavo, jog nesant kvorumo, konferencija negalinti pradėti darbo ir siūlė ją atidėti. Mėginimas už uždarų durų surinkti LFF Vykdomojo komiteto narius bei apsvarstyti susidariusią situaciją vėl buvo nesėkmingas - nebuvo kvorumo. Netrukus iš konferencijos pasišalino sekretoriams, kai kurie Vykdomojo komiteto nariai bei laikinasis LFF vadovas.

Po tokios chaotiškos bei komplikuotos konferencijos pradžios, susirinkusių delegatų pasiūlymu buvo sudaryta penkių asmenų Mandatų komisija ir paskelbta pusantros valandos pertrauka.

Po pertraukos, į konferenciją sugrįžus V. Zimnickui, Mandatų komisijos pirmininkas Jonas Zolubas informavo, jog Mandatų komisijos sprendimu sugrąžinama teisė dalyvauti konferencijoje su balso teise Marijampolės apskrities futbolo federacijos ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos delegatams. Tuo pačiu buvo sudarytas dviejų trečdalių delegatų kvorumas - 26 iš 39 - leidžiantis konferencijai priimti teisėtus sprendimus.

Šios savaitės pradžioje LFF Vykdomojo komiteto posėdyje futbolo teisėjų asociacijos ir Marijampolės apskrities futbolo federacijos konferencijų rezultatai buvo pripažinti negaliojančiais, atimant iš jų balso teisę šeštadienio konferencijoje.

Aštuntą valandą vakaro baigusi darbą, konferencija sudarė penkių narių komisiją, kuri užtikrins dokumentacijos bei įgaliojimų perėmimą iš ankstesnės LFF vadovybės.

Pirmadienį su LFF ataskaitinės rinkiminės konferencijos sprendimais bus supažindinta UEFA bei FIFA.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją