Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) konferencija vyko Palangoje. Čia vienintelis pretendentas vadovauti federacijai buvo ilgametis jos prezidentas Eimantas Srabulis. Jis gavo 51 balsą už ir 2 prieš.

Rekordinei penktai kadencijai LLAF prezidentu išrinktas nuo 2000-ų federacijai vadovaujantis E. Skrabulis.

„Esu maloniai nustebęs man parodytu pasitikėjimu, tai įpareigoja. Stengsiuosi pasitikėjimą pateisinti, gerų minčių ir idėjų pakanka. Džiaugiuosi, kad man sutiko padėti labai kompetentingi, lengvąją atletiką suprantantys ir mylintys žmonės“, – sakė E. Skrabulis.

LLAF viceprezidente perrinkta Nijolė Medvedeva, taip pat išrinkti Revizijos komisijos ir Arbitražinės komisijos nariai.

Prieš rinkiminę dalį vykusi ataskaitos konferencija prasidėjo tylos minute pagerbiant šiemet Anapilin iškeliavusius lengvosios atletikos žmones ir apdovanojant jubiliatus. Vos trečias istorijoje LLAF Garbės nario ženklas buvo įteiktas profesoriui Povilui Petrui Karobliui.

Po to E. Skrabulis pristatė lengvosios atletikos biudžetą: skaičiuojant pastarųjų aštuonerių metų lėšų vidurkį, metinis sporto šakos biudžetas vidutiniškai sudaro 1,001 mln. eurų. 51,2 proc. šios sumos gaunama iš valstybės, 20,3 proc. – iš Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, o 28,5 proc. viso biudžeto sudaro rėmėjų ir tarptautinių organizacijų lėšos (neįskaičiuojant savivaldybių ir sporto klubų skiriamų lėšų).

Detalią 2016-ų pirmų 10-ies mėnesių finansinę ataskaitą pateikė generalinė sekretorė N. Medvedeva, kuri taip pat supažindino su planuojamu kitų metų biudžetu.

Ataskaitos konferencijos metu vyriausiasis rinktinės treneris Kęstutis Jezepčikas analizavo sportininkų rezultatus viso olimpinio ciklo metu. Po pranešimo K. Jezepčikas padėkojo bendražygiams lengvosios atletikos rungčių treneriams ir atsisveikino su vyriausiojo trenerio pareigomis. Juo K. Jezepčikas buvo net du olimpinius ciklus.

Buvo pritarta ir dėl kai kurių LLAF įstatų pakeitimų. Bene svarbiausia iš jų – LLAF prezidento kadencijų skaičiaus ribojimas.
LLAF darbas tiek už 2016-us, tiek už visą olimpinį ciklą įvertintas gerai.

LLAF Tarybos nariai: E. Skrabulis, N. Medvedeva, Alfonsas Buliuolis, Zita Tidžiulienė, Vytautas Šmidtas, Tolvydas Skalikas, Gediminas Mamkus, K. Jezepčikas, Remigijus Jakubauskas, Algirdas Baranauskas, Ana Ambrazienė, Algirdas Pukis, Drąsius Barkauskas, Austra Skujytė, Martas Skrabulis, Raimonda Murašovienė ir Marius Jukonis. Dar viena vieta palikta būsimam rinktinės vyr. treneriui.

Irklavimo federacijos prezidentas – D. Pavilionis

Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) prezidentu Vilniuje antrai ketverių metų kadencijai perrinktas Dainius Pavilionis. Jis gavo 15 konferencijos dalyvių balsų, o anksčiau tris kadencijas LIF vadovavęs Artūras Jukna – 4.

„Dėkoju LIF nariams už pasitikėjimą, visi kartu ir toliau sieksime kelti Lietuvos irklavimą į aukštesnį lygį, – po balsavimo kalbėjo D. Pavilionis. – Praėjusioje kadencijoje teko priimti sudėtingų sprendimų, ne visi jie lengvai ateina, ne visi lengvai įgyvendinami, kartais kuriam nors žmogui pasakęs ką nors neigiamo ir naktį nemiegi, jauti didelė atsakomybę už žodžius ir veiksmus. Buvo ne itin populiarių sprendimų, bet jie buvo priimami ne tam, kad kažkam asmeniškai padėtum, o tam, kad mūsų sportininkai ir treneriai turėtų kuo geresnes sąlygas. Federacija yra atvira ir toliau esame pasirengę su visais bendrauti, visus išklausyti ir ieškoti visiems geriausių sprendimų.“

Dainius Pavilionis

Federacijos viceprezidentu dar vienai kadencijai išrinktas Edmundas Daukantas, prie jo prisijungė klaipėdietis Liudvikas-Albertas Mileška, o trečiu viceprezidentu lieka prieš dvejus metus ketverių metų kadencijai išrinktas Antanas Guoga.

Iki 2020-ų LIF Vykdomajame komitete kartu su visais jau išvardintais asmenimis darbuosis Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoja Birutė Šakickienė (Kauno miesto atstovė), Kęstutis Butkus (Šiaulių miesto atstovas), Aušra Lingienė (Vilniaus miesto atstovė), Saulius Smailys (Birštono ir Prienų r. atstovas) ir Mykolas Masilionis (trenerių atstovas). Dar vienas vykdomojo komiteto narys – Regatų komisijos atstovas bus išrinktas vasario mėnesį.

LIF generalinės sekretorės pareigas toliau eis Inga Daukantienė.