„Atkreipdami vaikų dėmesį į tuos, kuriems reikia pagalbos, užauginsime geresnę ir jautresnę kartą“

Kilnią iniciatyvą palaikanti Vilniaus maratono rekordininkė sako, jog nors dažnai visuomenė yra linkusi rūpintis tik tuo, kas vyksta artimoje aplinkoje, neturėtume likti abejingi nelaimių ištiktoms pasaulio šalims.

„Aš kaip visada stengiuosi lyginti su įvykiais, vykusiais Lietuvoje. Žinoma, čia nebūna tokių skaudžių stichinių nelaimių, tačiau mes išgyvenome du pasauliniais karus, buvome okupuoti ir tuo metu mums tikrai reikėjo kitų šalių pagalbos, tačiau likome vienui vieni. Dėl šios priežasties turime padėti kitoms šalims, kad jie taip nesijaustų. Sunkiu momentui šaliai svarbi bet kokia pagalba.“

Prieš tris mėnesius Nepalą sukrėtę mirtini žemės drebėjimai nusinešė beveik 9 tūkst. žmonių gyvybių, o trečdalis jų buvo vaikai ir nors likusiam pasauliui dabar tai tik prisiminimas, Nepalo vaikai ir toliau gyvena šoke.

„Pasaulyje vyksta tokių baisių dalykų, su kuriais mes niekada nesame susidūrę, todėl kartais žmonės į tai numoja ranka ir sako, kad nereikia rūpintis tuo, kas ne mūsų darže. Aš esu įsitikinusi, kad privalome rūpintis ne tik savais, o visais vaikais. Šiuo atveju, Nepalą sukrėtus mirtiniems žemės drebėjimams, tūkstančiai vaikų mirė, tūkstančiai neteko tėvų, namų – neteko visko. Jie išsigandę ir jiems reikia pagalbos. Žemės drebėjimai akimirksniu sugriovė tūkstančių žmonių gyvenimus, o kitų žmonių abejingumas tų gyvenimų atstatyti nepadės, reikia nuoširdaus supratimo ir pagalbos“, – kalbėjo V. Žūsinaitė.

Po pasaulio studentų universiadoje patirtos traumos atsigaunanti lengvaatletė mano, jog svarbu ne tik susivienyti ir drauge ieškoti būdų suteikti pagalbą, bet ir kalbėtis apie tai su vaikais.

„Vaikai visada lygiuojasi į vyresnius – tėvus, mokytojus ar draugus, todėl mes turime elgtis atsakingai ir nuo mažens išmokyti jautrumo bei gerumo. Dažnai atrodo, kad pasaulio neįmanoma pakeisti, bet jeigu bus daugiau žmonių, gebančių atkreipti vaikų dėmesį į tai, kad reikia padėti kitiems, užauginsime kitokią kartą, kartą, galinčią pakeisti pasaulį.“

Savaitgalį mažieji UNICEF bėgimo dalyviai, parodydami savo solidarumą su pasaulio vaikais, aktyviai ir turiningai praleido laiką, o kai kurie galbūt atrado naują laisvalaikio leidimo būdą – bėgimą, kuris anot pašnekovės vaikus gali daug ko išmokyti.

Bėgimas yra natūralus sportas – mes nuo mažens bėgiojame žaisdami gaudynių, slėpinių, todėl jis tikrai tinkamas vaikams. Bėgimas gali išmokyti vaiką kantrybės, pasitikėjimo savimi, ugdyti charakterį ir padėti sustiprėti fiziškai, o treniruotės suteikia disciplinos, išmoko siekti tikslo“, – bėgimo naudą įvardijo V. Žūsinaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją