L. Vanagienės komentaras:

Aš iki paskutinio momento tikėjausi, kad Deivido sveikatos problemos išsispręs ir jis galės tęsti karjerą. Deja, situacija nepasikeitė ir jis šiandien (penktadienį - DELFI) paskelbė savo sprendimą baigti karjerą.

Noriu, kad suprastumėte, kokia tai yra tragedija aukščiausio lygio sportininkui – baigti karjerą gerokai anksčiau laiko. Ir kartu tai yra ir Isabellos Tobias, kaip sportininkės, tragedija – kai jos šokių partneris yra priverstas baigti karjerą. Patikėkite, jai skauda ne mažiau. Artimiausiu metu ji turės priimti sprendimą dėl savo karjeros tęsimo, todėl prašau visų susilaikyti nuo nepagrįstų kaltinimų ar patyčių.

Neįsigilinus į situaciją lengva komentuoti, smerkti, tačiau dabar, neabejoju, nė vienas nenorėtume atsidurti nei Deivido, nei Isabellos vietoje. Be to, noriu priminti, kad Lietuvos pilietybės niekas neatsisakė – o žvelgiant į žiniasklaidos straipsnius ir komentarus, atrodo, kad tai jau įvykęs faktas.

Lietuvos pilietybės paskyrimas Isabellai nebuvo pririštas prie Deivido, pilietybė skiriama vienam asmeniui, o ne porai. Todėl ir Deivido sveikatos problemos negali atšaukti Lietuvos pilietybės.

Žinoma, situacija, kurioje atsidūrė Isabella, tikrai sudėtinga, todėl prašau susilaikyti nuo nereikalingų emocijų ir kritiškumo tai vertinant, ir palaukti jos pačios sprendimo dėl sportinės karjeros tęsimo.

Pagarbiai,

Prezidentė Lilija Vanagienė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)