„Niekas negalvoja būdamas 20-ies, kiek liko iki mirties. Paprastai galvoji apie ateitį, studijų projektus, planuoji gyvenimą. Tai, kas atsitiko su Linu, buvo šokas, – italų leidiniui kalbėjo Lietuvos jaunimo čempiono draugė.

Ji prisiminė, kad balandžio 30-ąją palaikė savo draugą dviračių lenktynėse, o gegužės 1-ąją dar praleido abu kartu, nes L. Rumšui buvo laisva diena.

A. Tonazzini apgailestavo, kad ir iš karto po tragedijos, ir tuomet, kai net autopsija nepadėjo nustatyti tikslios L. Rumšo mirties priežasties, ėmė kilti juodinančios sąsajų su dopingu versijos. Mat kai kurie italų laikraščiai ir portalai nesibodėjo į viešumą vėl iškelti garsaus dviratininko tėvo Raimondo praeityje turėtų dopingo skandalų ir juos sugretinti su dabarties įvykiais.

„Tokie dalykai dar labiau plėšia ir taip dideles Lino artimųjų žaizdas, o skausmas tik gilėja, – sakė mergina. – O juk turėtume kalbėti tik apie tragediją ir kas buvo Linas, koks jis išliko komandos ir draugų atmintyje“.

„Žinoma, tai darė ne visi, žiniasklaidoje teko rasti ir jautrių užuojautos žodžių, kurie man tapo paguoda šioje situacijoje“, – pridūrė italė.

A. Tonazzini jautri mergina, tačiau stiprios dvasios. Ji pasakojo, kad tarp jos ir Lino visuomet buvo stiprus ryšys, pasitikėjimas.

„Jis buvo visada linksmas, su šypsena veide, visada galėjo mane pralinksminti. Man stiklinė visuomet su juo būdavo puspilnė, o ne pustuštė“, – kalbėjo ji ir prisiminė, kad Lukos provincijos akcentą tobulai įvaldžiusį L. Rumšą galima buvo lengvai palaikyti tikru italu.

Anapilin iškeliavusio vaikino draugė prisipažino niekada nesidomėjusi sportu, tačiau visuomet eidavo į lenktynes, kad palaikytų Liną: „Noriai dalyvaudavau, nes žinojau, kad nudžiuginsiu jį kelyje. Ir tai dariau iš visos širdies“.

Ji prisiminė, kad kartu su dviratininku planavo keliones.

„Jis turėjo grįžti į Lietuvą, apginti pernai laimėtą jaunimo čempiono titulą. Galbūt ir aš būčiau vykusi kartu su juo. Būčiau sekusi paskui jį bet kur į pasaulio kraštą“, – kalbėjo mergina.

Kai kuriuos duotus pažadus A. Tonazzini ketina išpildyti.

„Mano svajonė buvo tapti daktare ir Linas mane labai palaikė. Žinau, tai ilgas kelias, beveik utopija, tačiau aš pamėginsiu. Mes visi pamėginsime rasti laiką ir būdą prisiminti Liną“, – dalinosi mintimis italė.

Vienas pirmųjų trasoje L. Rumšą pagerbė lietuvio kolega Umberto Orsini. Savaitgalį Bolonijoje jaunimo elito dviračių lenktynes laimėjęs italas specialiu gestu į dangų paminėjo L. Rumšo atminimą.

Vėliau italas socialiniuose tinkluose rašė, kad skyrė pergalę lietuviui: „Aš tai padariau, pergalė visa tavo, mano drauge“.

Primename, kad lietuvis buvo rastas sukniubęs savo namų virtuvėje gegužės 2-osios rytą. Brolį radęs Raimondas Rumšas jaunesnysis iškvietė greitąją pagalbą, bet visi bandymai gaivinti sportininką buvo bevaisiai. Pirmadienį, likus parai iki mirties Linas Rumšas, lydimas savo brolio Raimondo, apsilankė „San Luca“ ligoninėje.

Tuomet blogai pasijutęs dviratininkas skundėsi dusuliu, pranešama, kad jis buvo nualpęs. Lukos miesto ligoninėje vaikiną ištyrę gydytojai nenustatė jokių sveikatos problemų. Lietuvos jaunimo čempionas L. Rumšas sėkmingai žengė savo tėvo, buvusio dviratininko Raimondo Rumšo pėdomis, gynė įvairaus amžiaus šalies rinktinių garbę.

„Altopack-Eppela Coppi“ mėgėjų komandai atstovavęs dviratininkas balandžio 17 dieną Italijoje iškovojo trečią vietą 55-ą kartą surengtose jaunimo (iki 23-ejų metų) lenktynėse „Gran Premio Sportivi Poggio alla Cavalla“.

Lino tėvas Raimondas Rumšas yra 2002 metų prestižiškiausių daugiadienių lenktynių „Tour de France“ trečios vietos laimėtojas. Su žmona Edita jie gyvena Italijoje ir turi dar tris vaikus – dukterį Rasą bei sūnus Raimondą ir Renatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)