Lietuvos atstovai sumoje surinko 5810 taškų ir aplenkė varžovus iš Prancūzijos, Vokietijos, Čekijos, Baltarusijos, Latvijos, Didžiosios Britanijos bei Lenkijos.

Fechtavimosi varžybose L. Asaudauskaitė ir J. Kinderis su 766 taškais buvo septinti, plaukime - ketvirti (1356 tšk.), jojime - antri (1132 tšk.), o kombinuotoje kroso ir šaudymo rungtyje - taip pat antri (2556 tšk.).

Senojo žemyno šiuolaikinės penkiakovės pirmenybių mišrios estafetės čempionais tapo ukrainiečiai Viktorija Tereščiuk bei Pavlas Tymoščenka (5846 tšk.), o sidabro apdovanojimus iškovojo Rusijos sportininkų pora - Donata Rimšaitė ir Aleksandras Lesunas (5836 taškai).

Prieš paskutinę - kroso ir šaudymo - rungtį rusai turėjo 12 sekundžių persvarą prieš ukrainiečius ir 20 sek. prieš lietuvius, tačiau Ukrainos pora ją visiškai panaikino, o mūsiškiai sumažino iki 5 sek. ir Rusijos penkiakovininkai turėjo tenkintis sidabru.

Laura Asaudauskaitė ir Justinas Kinderis (pentathlon.org nuotr.)
Laura Asadauskaitė ir Justinas Kinderis, pentathlon.org nuotr.

2012 m. Europos pirmenybėse Bulgarijoje lietuvių duetas buvo antras ir džiaugėsi sidabru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)