Mūsiškėms nustebinti šįkart nepavyko L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė užėmė 11-ą vietą (1300 taškų). Kaip ir įprasta, mūsiškė galingai pasirodė paskutinėje kombinuotoje rungtyje, kur ji buvo pirma, tačiau šįkart to nepakako.

G. Venčkauskaitė tarp 36 finalo dalyvių liko 35-a (706). Paskutinės rungties Gintarė nebaigė.

Berlyne nugalėjo šeimininkė - Pekino olimpinių žaidynių čempionė vokietė Lena Schoeneborn (1390). Antrą vietą užėmė kinė Qian Chen (1367), trečią - brazilė Yane Marques (1350). Ketvirtą vietą užėmė Rusijai atstovaujanti Donata Rimšaitė.

Plaukime dominavo rungties favoritės

Finalas prasidėjo plaukimo varžybomis. Ši rungtis nėra mūsų sportininkių stiprioji, tačiau svarbu tai, kad L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei pavyko pasiekti finišą beveik 2 sek. greičiau nei atrankos varžybose - per 2:19.69 min. (atrankoje - 2:21.39).

Tuo metu G. Venčkauskaitė, pasipuošusi Rūtos Meilutytės pavarde pažymėta kepuraite, distancijoje užtruko labai minimaliai ilgiau nei atrankoje - 2:21.22 min. (2:21.20).

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė po plaukimo rungties turėjo 281 tašką ir užėmė 23-ią vietą, o G. Venčkauskaitė su 267 taškais buvo 31-a.

Bendrosios įskaitos pirmosios lyderės buvo lengvai nuspėjamos dar prieš plaukimo varžybų pradžią. Vietas pirmajame trejete užėmė prognozes pateisinusios prancūzė Elodie Clouvel (2:07.53; 318 taškų), pasaulio čempionės titulą ginanti britė Samantha Murray (2:07.57; 318) ir vengrė Sarolta Kovacs (2:10.07; 310).

Fechtavimosi rungtyje sužibėti nepavyko

Fechtavimosi rungtis Lietuvos sportininkėms prasidėjo labai nesėkmingai. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė vienu metu buvo nukritusi į 30-ąją vietą, tačiau rungties antrojoje dalyje trumpam pakilo į 20-ąją. Vis dėlto galutinis olimpinės čempionės rezultatas - 17 laimėtų dvikovų (18 vieta rungtyje) ir 23-oji vieta bendrojoje įskaitoje (483 taškai).

G. Venčkauskaitė jau rungties pradžioje nukrito į paskutinę 36-ąją vietą ir iš jos pakilti jai nepavyko (8 laimėtos dvikovos). Mūsų sportininkės sąskaitoje po fechtavimosi rungties buvo 415 taškų.

Rimtų permainų įvyko lyderių trejete. Į pirmąją vietą iš trečiosios pakilo S. Kovacs (25 laimėtos dvikovos; 560 taškų), į antrąją - įspūdingą šuolį iš 28-osios vietos atlikusi šeimininkų atstovė Lena Schoneborn (30; 556), o į trečiąją - brazilė Yane Marques (25; 554).

Buvusi lyderė E. Clouvel smuktelėjo į 7-ą vietą (17; 520). S. Murray smuko net į 18-ą poziciją (12; 490).

Papildomame fechtavimosi etape G. Venčkauskaitė susitiko su ukrainiete Anastasija Spas, patyrė pralaimėjimą ir savo taškų kraičio nepapildė.

L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei pirmiausia teko susitikti su lenke Oktawia Nowacka, kuri prieš šią dvikovą iškovojo 3 pergales iš eilės. Olimpinė čempionė nutraukė kaimynės pergalių seriją, tačiau po to nusileido prancūzei E. Clouvel (ji netrukus iškovojo dar 4 pergales).

Tad prieš jojimo rungtį L. Asadauskaitės-Zadneprovskienės surinktų taškų skaičius padidėjo iki 484.

Jojimas reikalų nepataisė

Fechtavimosi papildomą rungtį komentavęs egiptietis Amro El Geziry teigė, kad vakarykštė jojimo rungtis buvo sunkiausia jo gyvenime. Tuomet pirmąją vietą užėmęs sportininkas jojimo rungtyje visiškai nesusitvarkė su žirgu, surinko vos 206 taškus ir krito į paskutinę vietą. Po tokio pasirodymo A. El Geziry net nestartavo kombinuotoje rungtyje.

Specialistai pažymi, kad jojimo trasa Berlyne yra labai sunki, net tikrieji žirgų savininkai, ją išbandydami su savo augintiniais, turėjo sunkumų. Penkiakovininkai su žirgu susipažinti turi vos 20 min., tad šioje rungtyje visada galima sulaukti daug netikėtumų.

Pirmoji rungtyje startavusi G. Venčkauskaitė su užduotimi vis dėlto susitvarkė labai gerai ir surinko 290 taškų.

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė, likus įveikti 4 kliūtis, savo sąskaitoje teturėjo 7 baudos taškus, bet likusi trasos dalis virto tikru košmaru. Įveikiant ketvirtą ir trečią nuo pabaigos kliūtis buvo pelnyti eiliniai baudos taškai, o priešpaskutinę kliūtį žirgas prajojo pro šalį. Tai reiškė papildomus baudos taškus ir daug sugaišto laiko. Rungtį Lietuvos sportininkė užbaigė pelnydama tik 247 taškus.

Prieš kombinuotąją bėgimo ir šaudymo rungtį L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė turėjo 731 tašką (27 vieta), o G. Venčkauskaitė - 706 (31 vieta).

Panašios nelaimės jojant ištiko ne tik mūsų olimpinę čempionę. A. Spas buvo diskvalifikuota, kai žirgas nešoko per 4 kliūtis. Po šio pasirodymo gyvūnas buvo pakeistas atsarginiu.

Didžiulių sunkumų taip pat patyrė O. Nowacka (253), E. Clouvel (266) bei tuo pačiu žirgu jojusios amerikietė Margaux Isaksen (265) ir S. Kovacs (275). Vengrė, žinodama, kaip sekėsi amerikietei, jojo lėčiau, bet tai mažai padėjo.

Bendrosios įskaitos lydere tapo L. Schoneborn, sukaupusi 854 taškus. Į antrąją vieta pakilo Y. Marques (845), o S. Kovacs nukrito į trečiąją (836).

Po jojimo L. Asadauskaitę-Zadneprovskienę nuo lyderės skyrė net 123 sekundės, o G. Venčkauskaitę - 148.

Paskutinė rungtis joje dominavusios Lauros neišgelbėjo

Kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei vėl nebuvo lygių. Lietuvos sportininkė distanciją įveikė per 12:11.98 min. ir rungtyje antrą vietą užėmusią vengrę Zsofią Foldhazi aplenkė 13 sekundžių. Tačiau bendrojoje įskaitoje tai leido pakilti tik į 11-ąją vietą (1300 taškų).

G. Venčkauskaitė kombinuotosios rungties nebaigė ir surinkusi 706 taškus užėmė 35-ąją vietą.

Pasaulio čempione tapo L. Schoneborn, surinkusi 1390 taškų. Sidabro medaliu pasipuošė iš ketvirtosios vietos pakilusi kinė Qian Chen (1367), o bronzos - brazilė Y. Marques (1350).

Įdomu, kad L. Schoneborn ir Q. Chen dalyvavo moterų estafečių varžybose, kuriose sidabro medalį iškovojo Ieva Serapinaitė ir Lina Batulevičiūtė. Tuomet Q. Chen su komandos drauge tapo nugalėtojomis, o L. Schoneborn turėjo tenkintis 7-ąją vieta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)