Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) vadybininkas, atsakingas ir už šiuolaikinę penkiakovę Vilius Repšys patvirtino: „Taip, šiandien olimpiniame centre lankėsi Jevgenijus Kliosovas ir įteikė pareiškimą išeiti. Buvo labai sunerimęs, jaudinosi. Jam buvo skaudu, kad Laurą užsiauginus nuo jaunų dienų, dabar su ja tenka skirtis. Jevgenijus Kliosovas – vienas geriausių Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės specialistų. Su Laura jis buvo puikus duetas, papildė vienas kitą“.

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos tinklapiui pentathlon.lt patvirtino, kad nuo šiuol ją treniruos jos vyras Andrejus Zadneprovskis.

„Pastaruosius ketverius metus labai daug dirbau, o visų pastangų tikslas buvo vienintelis – geras pasirodymas Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Deja, rezultatas neatitiko nei mano pačios, nei sporto gerbėjų lūkesčių. Po žaidynių apie tai, kas įvyko, daug galvojau, kalbėjausi su šiuolaikinės penkiakovės specialistais. Viską gerai apsvarsčiusi nusprendžiau, kad reikia permainų, ir pasirinkau toliau dirbti su Andrejumi, – sakė olimpinė čempionė. – Treneriui Jevgenijui Kliosovui esu be galo dėkinga už viską, ką jis man davė, be jo nebūčiau pasiekusi tokių rezultatų. Vis dėlto laikas eina, vieną karjeros etapą keičia kitas, o kartais reikia priimti ir kardinalius sprendimus. Tikiu, kad šį kartą atėjo metas tokiam sprendimui, o permainos leis man siekti aukštų rezultatų ir 2020 metų Tokijo olimpinėse žaidynėse.“

Šiandien gerą pusdienį J. Kliosovas neatsakė telefonu. Paaiškėjo, kad savo prastą nuotaiką jis bandė praskaidrinti plaukiodamas vandens takelyje Lazdynų baseine, kur lankėsi kiekvieną dieną.

„Penkiakovininkus ugdau nuo 1971-jųjų. Sukaupiau nemažą patyrimą, šiuolaikinėje penkiakovėje buvau senas vilkas. Į Laurą atkreipiau dėmesį 2001-aisiais, kai ji dar mokėsi mokykloje ir lankė plaukimo treniruotes. Sportininkės treneris Vygantas Banys pasiūlė man išbandyti jos sugebėjimus penkiakovėje, nes plaukimas – ne Lauros sporto šaka, ji labai gerai bėga. Tačiau Laura neskubėjo keisti sporto šakos, teko laukti vienerius metus, kol vieną gražią dieną ji ryžosi ateiti į mano vadovaujamą penkiakovininkų treniruotę. Atėjo ir pasiliko“, – prisiminė J. Kliosovas.

Dabar po 15 bendro darbo metų, kada L. Asadauskaitė iškovojo visus įmanomus titulus, įskaitant ir 2012 m. olimpinės čempionės, kai Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės federacija 2014-2015 m. ją pripažino geriausia pasaulio metų penkiakovininke, treneriui su savo geriausia mokine tenka skirtis.

„Manau, kad pagrindinį vaidmenį skiriantis su auklėtine suvaidino Lauros vyras Andrejus Zadneprovskis. Mūsų santykiai pašlijo netrukus po Rio olimpinių žaidynių. Kai su Laura per olimpines žaidynes vykome žiūrėti Justino Kinderio pasirodymo, ji dar šypsodamasi kalbėjo, kad, va, per Tokijo olimpines žaidynes ji dar parodys. Tačiau sugrįžus į Vilnių, Laura pasikeitė. Dabar Andrejus tapo Lauros treneriu, o man nebuvo ką daryti: arba aš, arba Andrejus. Jeigu būčiau likęs dirbti su Laura, ką Andrejus darytų? Jo mokinys Justinas Kinderis išvyko mokytis į Pietų Korėją ir Andrejus liko be penkiakovininkų. Liko tik Laura, su kuria jis niekada nedirbo.

Andrejus prieš savaitę dar man paskambino ir pasiūlė 12 valandų krūvį su Laura dirbti vienu iš fechtavimo treneriu kartu su kauniečiu Daliumi Strazdu. Jam atsakiau, kad taip nemoku ir negaliu dirbti. Jeigu dirbu, tai esu atsakingas už savo darbą, už tai, ką darau. O jeigu bus dar vienas treneris, kas tada bus kaltas ir prisiims atsakomybę už pasiektus rezultatus? Aš pirštu rodysiu į savo kolegą, jis į mane – ir kaltų nebus. Jeigu fechtavime dirbsiu vienas, tai ir būsiu už viską atsakingas. Praėjusį penktadienį skambino ir Laura, su ja kalbėjomės „Lazdynų“ plaukimo baseine. Ji irgi kvietė su ja dirbti fechtavimo takelyje. Tačiau nesutikau“, – pasakojo J. Kliosovas.

Treneris dabar nori ramybės. „Dabar reikia atsigauti ir pagyventi sau. Net nesitiki, kad jau nereikės keltis 6 val. ryto, popiet vėl skubėti į treniruotę, rašyti planus, naktimis galėsiu ramiai miegoti“, – teigė J. Kliosovas.