„Šiemet pirmą kartą turiu savo eglutę, tiksliau – net dvi. Širdyje – jau Kalėdos ir net treniruotėse truputį tai jaučiasi. Tai yra šeimos šventė. Kai paklausia, ar važiuosiu namo, aš juodaudamas sakau, kad žinoma, jog važiuosiu, nes antraip mama išsižadės kaip sūnaus. Toks mano juokas. Tai daug ką tai pasako. Tai – šeimos šventė, o šeima yra šventa“, – kalbėjo šventiškai nusiteikęs pasaulio čempionas Justinas Kinderis.

Pasaulio reitingo lyderis ir sporto žurnalistų balsavime Lietuvos metų sportininkas – tokiomis maloniomis naujienomis Justinas Kinderis baigia patirties ir aplinkinių dėmesio kupinus metus. Sportininkas šypteli, paprasti žmonės gatvėje jį dar retai atpažįsta, tačiau jam to ir nereikia.

„Nesijaučiu žvaigžde, tiesiog džiaugiuosi taip greitai įgyvendinęs savo svajonę“, - šypsojosi sportininkas.

„Kaip treneriai ir visi aplinkiniai matydavo, visi sakydavo, nedaug trūksta. Kai pats paskaičiuodavau tuos taškus ir vis nepasisekdavo kokiam fechtavime ar jojime, keli pagaliai nukrisdavo... O šiais metais dviejose pagrindinėse varžybose pavyko viską padaryti be didesnių duobių ir išėjo puikus rezultatas. Neslėpsiu, sportininkai iš tikrųjų susiduria su tuo, kad po didelių pergalių įvyksta toks motyvacijos praradimas, bet, manau, tikri profesionalai turi su tuo kovoti ir surasti savyje rezervų treniruotis ir, aišku, varžybose tai įveikti“, – kalbėjo J. Kinderis.

Noro eiti toliau nestokoja ir kita šiuolaikės penkiakovės žvaigždė Laura Asadauskaitė, kuri pasaulio čempione tapo trimis valandomis anksčiau nei J. Kinderis. Tokio vienos šalies sportininkų triumfo pasaulis dar neregėjo. Metus jie abu baigia būdami planetos reitingo lyderiais.

„Viską, apie ką sportininkai svajoja ir apie ką svajojau aš, gal jau pasiekiau, bet dabar reikia nesustoti, eiti į priekį. Dabar tikslai galbūt yra kitokie, galbūt – pakartoti tuos pačius rezultatus ir tiek. Ir vėl džiuginti Lietuvą“, – svarstė olimpinė ir pasaulio čempionė L. Asadauskaitė.

Sportininkė pripažįsta laukianti šventinių apdovanojimų maratono pabaigos. Pasak penkiakovininkės, sportininkams Kalėdos – vienas labiausiai įtemptų laikotarpių.

„Mano eglutė papuošta jau prieš dvi savaites. Viskas papuošta, dovanos supirktos,jas po truputį jau dovanoju. Viską spėjame, Kalėdų Senelis greitai aplankys ir mano dukrą. Dabar toks metas“, – apie kalėdinį pasiruošimą pasakojo L. Asadauskaitė.

Tiek L. Asadauskaitė, tiek J. Kinderis Kūčių vakarą ir Kalėdas žada visą dėmesį skirti šeimoms ir artimiausiems draugams, o vėliau kantriai ir visomis jėgomis rengtis kitų metų iššūkiams.