Pagal pirminį scenarijų „Siemens“ arenoje S. Maslobojevas svorio kategorijoje iki 93 kg turėjo kautis prieš kroatą Tomislavą Malenicą, tačiau tik penktadienį sužinojo, kad pirštines suremti teks su Bruno Susano iš Portugalijos. Ir pastarasis pirmąjį raundą ne tik atsilaikė, bet ir pats lietuvį „apdovanojo“ keliais tiksliais smūgiais.

„Ir morališkai, ir taktiškai ruošėmės kitam varžovui – žinojome, kad jis presuoja, labai atakuoja, eina į priekį, o šitas netikėtai išpuolė. Jis turiu dvigubai daugiau patirties nei aš: yra dalyvavęs daugiau nei 100 kovų. Bet kreivas... Ir labai nepatogus. Atrodo, kad matai jį, atlieki smūgį, o norint atlikti antrą žiūri, kad jo jau nėra. Iš po kojų dingsta, o po to dar kažkokia lempa pareina – bum bum“, – vaizdingai kovą iš savo pozicijos atpasakojo „Kuvalda“ vadinamas sportininkas.

„Buvo tikrai netikėta, – pripažino jis. – Bet kaip visada: pirmas raundas yra žvalgyba, o nuo antro pradedu presuoti, laužyti. Iš pradžių laužyti morališkai, o po to fiziškai.“

Būtent tokiu stiliumi portugalas ir buvo nukautas. Porą stiprių smūgių į veidą gavęs B. Susano susvirduliavo, o tuo pasinaudojęs S. Maslobojevas paleido dar vieną smūgių krušą, po kurios kovą sustabdė teisėjas. Nusprendęs, kad portugalas kovos tęsti nebegali, jis pergalę techniniu nokautu skyrė Lietuvos kovotojui.

„Jaučiau, kad jau viskas. Jau vienu metu mačiau viziją patraukti ranką ir pribaigti, bet įsikišo teisėjas. Kai po kovos nuėjau į ringo kampą, mačiau, kad jo akys bėgioja – dar nelabai suprato, kur yra. O dar sakė, kad kovą per anksti nutraukė. Aš jam atsakiau: nepyk, bet tavo sveikata yra pirmoje vietoje. Juk gyvename vieną kartą, o galva yra vienintelis raumuo, kurį reikia saugoti“, – šyptelėjo klaipėdietis.

Į ringą S. Maslobojevas žengė lydimas reperio Ironvyto atliekamos „Shniaga“ dainos. Tiesa, renginio organizatoriams teko ją cenzūruoti.

„Gal ir gerai – buvo nepilnamečių“, – juokėsi „Kuvalda“.

„Tas pašol...“, – arčiau priėjęs replikavo Ironvytas.

„... Ir aš iš vidaus supratau, kur jam eiti“, – užbaigė Sergejus.

„Ir jis suprato“, – šypsodamasis pridėjo Ironvytas.

Visgi paklaustas apie tolimesnius savo planus S. Maslobojevas surimtėjo. Kovotojas 2016-uosius ketina užbaigti kova Kinijoje, jeigu ras varžovą, o ateityje yra sau išsikėlęs ir kur kas rimtesnį tikslą – dalyvauti „Rizin Fighting Federation“ organizuojamame turnyre, į kurį susirenka viso pasaulio kovotojų elitas.

„Jeigu ten tapčiau čempionu, tai nežinau, kur toliau“, – šyptelėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)