Regatos programoje netrūksta ir kitų šventinių pramogų – kino seansai po atviru dangumi, „Zumba fittness“ treniruotės ir net du koncertai – grupės „Skamp“ ir Vilijos Matačiūnaitės su „Vario kirčiu“.

„Kada nors būtų iš tiesų labai įdomu sulyginti buriavimo ir skrydžių aerodinamiką. Tačiau didžiausias skirtumas, ko gero, tas, kad vėjas jus, buriuotojus, „veža“, o mus tik neša, ir gerai jei pavėjui. Bangos jus maloniai supa, o mes į oro duobes įkrentam. Vėjas jums visuomet laukiamas, o mes nežinome, kaip jis atrodo – gal tik tupiant girdime motoro, propelerio kauksmą“, - juokavo regatos pasirodymui besiruošiantis lakūnas J. Kairys.

Jurgis Kairys

Akrobatinį skrydį „Kuršių marių regatos“ metu J. Kairys atliks ilgamečio regatos rėmėjo BMW šimtmečio proga. Pasak BMW prekės ženklo vadovo Aurimo Tamašausko, šis pasirodymas regatos metu yra vienas iš daugelio renginių ir projektų, kuriuos BMW komanda Lietuvoje skiria šiai sukakčiai paminėti.

1.15 val. naktį iš penktadienio į šeštadienį visi bus kviečiami drauge su buriuotojais regatos scenos ekrane stebėti tiesioginę Rio olimpiados atidarymo transliaciją, kur ceremonijos metu Lietuvos trispalvę neš buriuotoja olimpietė Gintarė Volungevičiūtė Sheidt, 2008-ais jau parvežusi Lietuvai olimpinį sidabrą.

Kuršių marių regata“ yra didžiausios kreiserinių jachtų varžybos Lietuvoje. Kartu jos laikomos kreiserinių jachtų (išskyrus „RS-280“ jachtų klasę) Lietuvos čempionatu. Tai seniausia, jau nuo 1954 metų organizuojama Lietuvos buriavimo regata, tapusi didžiausia buriavimo bendruomenės švente tiek ant vandens, tiek krante.

Jurgis Kairys
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją