Pilotai varžysis trijose skirtingose klasėse: standartinėje, klubinėje ir 20 m (dviviečiai sklandytuvai).

Daugiausiai pilotų atstovaus Prancūzijai, Didžiajai Britanijai ir Vokietijai (po 7). Daugumai šalių, kaip ir Lietuvai, atstovaus po 6 pilotus. Estijos garbę gins tik vienas pilotas.

Pociūnuose jau maksimaliu tempu vyksta pasiruošimas. Atliekami treniruočių skrydžiai. Tiesa, pasitaiko ir kuriozų. Štai, vienas Prancūzijos pilotas, ieškodamas aikštelės, nutūpė ant vandens ežere šalia Marcinkonių (Varėnos rajonas).

Jo paties, poilsiautojų ir ugniagesių pastangomis sklandytuvas buvo ištrauktas iš vandens. UAB „Termikas“ specialistai sutvarkė sklandytuvą ir jo pilotas dalyvaus čempionate.

Po 27 metų į Pociūnus sugrįžo pilotas Klausas Triebelis iš Vokietijos. 1989 metais jis dalyvavo Baltijos šalių čempionate, o šiemet kartu su dukra Serena dėl nugalėtojų vardo kovos 20 m klasėje.

Čempionate dalyvaus ir lietuvis Darius Liaugaudas, kuris po patirtos 2013 metais avarijos vėl skraido. Šiemet jis kartu su Viktoru Kukcikaičiu jėgas išbandys 20 m klasėje.

Primename, jog praeitais metais taip pat Pociūnuose vykusiame pasaulio sklandymo čempionate 13,5 m klasėje Vladas Motūza laimėjo sidabro apdovanojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)