Buvęs panevėžietis suklupo vienintelį kartą, pralaimėjęs būsimam varžybų nugalėtojui Dmitrijui Odincovui (2:3/0:4). Prieš šią imtį Kristupas nugalėjo norvegą Sebastianą Oaką (6:0/4:0) ir Amanurą Izmailovą iš Kirgizijos (2:2/2:1). Kovoje dėl „bronzos“ svoryje iki 42 kilogramų trenerių Vladimiro Audicko ir Olego Antoščenkovo auklėtinis įveikė Tverės (Rusija) imtynininką Artūrą Petrosianą. Svoryje varžėsi 20 atletų.

Turnyre galingai grūmėsi Romas Fridrikas (85 kg). Visaginietis startavi įspūdingomis pergalėmis prieš maskviečius Ivaną Odikadzę (5:0/6:0), Teimurą Nagijevą (3:1/3:0) ir Bagratą Nazarianą (6:0/1:0), tačiau suklupo prieš dar vieną varžybų šeimininką, būsimą turnyro nugalėtoją Zemlichaną Jevlojevą (1:4/0:3). Imtyje dėl trečios vietos trenerio Vitalijaus Nagovicino auklėtinis nusileido Nikitai Višinskiui iš Jaroslavlio ir tarp 28-ių kovotojų liko penktoje vietoje.

Vladimiras Audickas „Šis sezonas man, kaip treneriui, klostosi kol kas sėkmingai. Džiugina ne tik geri rezultatai ant kilimo, bet ir Kristupo pažanga mokykloje. Man malonu, kai auklėtinio elgesį ir mokymosi rezultatus teigiamai vertina Ozo vidurinės mokyklos mokytojai. Tokia pažanga taip pat labai džiaugiasi tėvai. Tai svarbu, nes lemia ir rezultatus sporte. Su ramia galva galime treniruotis ir analizuoti situaciją, kuri keičiasi į gerą pusę.

Per metus Kristupas įsitvirtino savo amžiaus imtynininkų elite. Jis sunkiai įkandamas bet kokiam varžovui. Ypač dabar, kai padidėjo jo masė. Žinoma, pagrindiniai varžovai lieka tie patys – atletai iš Azerbaidžano, Rusijos, Ukrainos, Gruzijos. Dėl lėšų stokos į turnyrus rečiau atvyksta armėnai, todėl sunku vertinti jų pajėgumą. Šiaip Kristupas yra nugalėjęs ir Europos čempioną ukrainietį Artūrą Politajevą ir kitus titulais galinčius pasigirti sportininkus. Tačiau reikia nepamiršti, kad didelių valstybių didelė imtynių rinka. Jie pajėgūs laviruoti, kaitaliodami sportininkus. Tokie ukrainiečiai, baltarusiai ar rusai laisvai gali priversti antrą ar trečią numerį numesti iki 10 kilogramų. Pavyzdžių yra – minėtas Politajevas iš Mariupolio metus laiko kovojo svoryje iki 46 kilogramų, o Europos čempionate pasirodo jau viena kategorija lengvesniame svoryje ir laimi „auksą“.

K. Šleiva per porą metų padarė didelę pažangą. Per tą laikotarpį jis nėra pralaimėjęs nei vienam lenkui ar baltarusiui. Apie šiaurinius kaimynus iš vis nekalbu. Pagrindinė bėda – ne tik Lietuvoje, bet ir aplinkui atletas neturi lygiaverčio treniruočių partnerio. Skirtingai, nei Romui Fridrikui, kuris atvykęs į Vilnių visada ras Grygelį, Laurinaitį, Matuzevičių, Adomaitį ar Ežerskį. Yra su kuo pasistumdyti. Vieninteliai Šleivos priešininkai, tai jaunesni LOSC auklėtiniai Danusevičius, Petravičius ir Jurevičius. Tačiau jis juos priverstas saugoti, kad nesužeistų, todėl treniruojasi ne pilna jėga“, – savo mintimis pasidalijo treneris V.Audickas. Kristupas Šleiva

Tarptautiniame turnyre dalyvavo 346 imtynininkai iš Armėnijos, Baltarusijos, Izraelio, Kazachstano, Kirgizijos, Latvijos, Lietuvos ir 41-o Rusijos klubo.