Tiesioginiu skrydžiu į Briuselį neišskrido tik vienas pagrindinių Lietuvos rinktinės žaidėjų Jonas Truchanovičius. Sekmadienį jis žaidė svarbias Čempionų lygos rungtynes, todėl jis prie komandos prisijungs prie ekipos jau Belgijoje.

Oro uoste prieš skrydį kalbinome rinktinės trenerį ir legendinį vartų sargą Almantą Savonį ir dabartinį vartininką Vilių Rašimą.

– Kaip praėjo tos kelios stovyklos dienos?

– Stovykla praėjo labai gerai, žaidėjai motyvuoti ir puikiai dirbo. Žinom, jog laukia labai svarbios rungtynės, todėl darbas vyko sklandžiai.

– Kokį įspūdį paliko Belgijos rinktinė per pirmąsias dvejas rungtynes?

– Pirmos rungtynės prieš norvegus dar buvo tik jų bandymas, kurio metu jie ieškojo savo žaidimo, savo optimalios sudėties. Tos dvi rungtynės yra visiškai skirtingos Belgijos komandai, kadangi prieš prancūzus jie jau sužaidė puikias rungtynes, be klaidų. Tai leidžia manyti, jog Belgija yra labai rimtas varžovas ir laukia sunki kova.

– Ar galima tikėtis, jog būtent toliašaudė Lietuvos artilerija bus pagrindiniu mūsų ginklu?

– Manau, jog reikėtų pradėti nuo gynybos. Užpulti mes sugebėsim ir nors gynyba visuomet buvo mūsų stiprioji pusė, bet naujoviškame žaidime 6 prieš 7 yra labai sunku apsiginti, todėl akcentuoti reikia būtent gynybą.

– Ar galima teigti, jog pagaliau susirinko visi pagrindiniai rinktinės žaidėjai?

– Karolio Stropaus nėra, tačiau visi vyrai, kurie buvo kviesti atvažiavo ir yra gerai nusiteikę. Traumuotų žaidėjų šiuo metu sudėtyje irgi neturim, apart kelių nerimtų susižeidimų, taigi, galim sakyt, jog esam stipriausios sudėties.

– Viliau, kaip praėjo tos treniruočių dienos su rinktine?

– Padarėme tikrai gerą darbą. Viską, ką treneris akcentavo dirbome ir išpildėme treniruočių metų. Dabar esame pasiruošę žaisti.

– Visuomet vartininkai yra viena stipriausių rinktinės grandžių. Ar pats junti didelę konkurenciją komandoje?

– Taip, stovykloje buvo keturi vartininkai ir visi norim pasirodyti, visi norim žaisti, todėl visą laiką privalai stengtis.

– Ar belgų puolėjai kažkuo gali nustebinti?

– Gali, kaip matėme su prancūzais jie sužaidė įspūdingas rungtynes. Tikrai reikės sužaisti „super“ ir mums norint iš ten išsivežti teigiamą rezultatą. Visi stengiamės vienas kitą palaikyti ir kai atsiranda tas bendras kovos jausmas tuomet atsiranda ir rezultatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)