Paskutinį kartą Sverdlovsko srities „Select Team“ komanda, įsikūrusi prie Rusijos Uralo kalnų, pergale džiaugėsi 2013 metų spalį, kai po baudinių serijos 4:3 laimėjo prieš Možaisko „Kometa“ ledo ritulininkes.

Nuo to laiko, kai prasidėjo gėdinga klubo pralaimėjimų serija, jis pakeitė ne vieną trenerį, beveik visas žaidėjas ir netgi komandos pavadinimą. „Select Team“ sudėtį dabar sudaro vien tik jaunos ledo ritulininkės – visos, kurios parodo bent kokį galimą potencialą. Kai kurios iš jų – vos 16-metės.

„Anksčiau mes visas rungtynes pralaimėdavome dideliais skirtumais, bet dabar situacija keičiasi – mes pradedame mušti įvarčius, – mintimis dalijosi kapitonės asistentė 18-metė Regina Jumagužina. – Mes esame išalkusios ir trokštame laimėti – nė viena nepasiduoda.“

Sverdlovsko žaidėjos negali pasigirti prabangiu gyvenimu. Dauguma iš jų uždirba vos 15 tūkst. rublių (apie 230 eurų) per mėnesį. Tiesa, jos visos gauna būstus, o kai kurios dar stengiasi tapti mokytojomis.

Bet ir įvykiai ant ledo – taip pat toli gražu nuo pavydėtinų: mačus „Select Team“ žaidžia tuščioje arenoje, o žurnalistų dėmesys apskritai yra minimalus. Visgi nemažai susidomėjimo sulaukė vaizdo įrašas, kuomet akistatoje su Biriusios ledo ritulininkės kilo peštynės (pralaimėjo 2:9).

Tokios pralaimėjimų serijos ledo ritulyje yra itin retos. Pavyzdžiui, NHL pirmenybėse nesėkmių rekordas yra 17 iš eilės – jo savininkai yra San Chosė „Sharks“ ledo ritulininkai.

Visgi šios rusų ekipos istorija nėra tokio graudi. 2000-aisiais, kai komanda dar vadinosi „Spartak Mercury“, ji sugebėjo laimėti Rusijos čempionatą, o klubo žaidėjos gynė nacionalinės rinktinės garbę. Tačiau prieš aštuonerius metus, kilus nesutarimams dėl treniravimo stiliaus, didžioji dalis žaidėjų paliko ekipą. Nuo to laiko klubas nebeišlipo iš duobės.

Prieš metus į komandą dirbti buvo pakviesta Julija Perova, kuri yra vienintelė Rusijos elito lygoje trenere dirbanti moteris. Jai perėmus klubo vairą, „Select Team“ patiria vis mažiau sutriuškinimų, o viena vartininkė netgi pateko į Rusijos jaunimo rinktinę.

Visgi net ir turėdama vieną sunkiausių darbų ledo ritulio pasaulyje, trenerė sugebėjo atrasti receptą, kaip motyvuoti savo jaunąsias žaidėjas.

„Pirmiausia, reikia mylėti tai, ką darai, o tuomet visa kita atsiras. Jeigu nori tobulėti, pirmiausia reikia žaisti ledo ritulį, mylėti šį žaidimą ir atiduoti visas jėgas. Ir tada tiek šlovė, tiek sėkmė, tiek pergalės pačios atkeliaus“, – pozityviai į priekį žvelgė moteris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)