Tai – pirma knyga apie čempiono mentalitetą.

Knygos autorė tikina, kad Lietuvoje sportininkai dažnai susitelkia į kūno raumenų, technikos, taktikos tobulinimą, sveikatą, o psichologinį pasirengimą palikdami savieigai, nes „tai ateina su patirtimi“, bet V. Aleknos pavyzdys rodo, kad vidiniai įgūdžiai – minčių, emocijų, dėmesio valdymas, nusiteikimas ar sunkių momentų įveikimas - formuojami.

„Sporto psichologe dirbu daugiau kaip dešimtmetį, tenka matyti įvairių sportininkų, kurie pasiekia įspūdingus rezultatus ir nebegali jų pakartoti, sustoja, nes neturi lyderio mentaliteto. Ir šiemet, artėjant olimpiadai matome, kad net puikiai fiziškai pasiruošę sportininkai dar turi susitvarkyti su įkyriomis mintimis, nuteikti save, įveikti sunkumus ir pasitaikančias nesėkmes. Virgilijus yra puikus pavyzdys, kaip daug metų iš eilės rodyti puikius rezultatus, kaip susitvarkyti su įtampa, netikėtumais, nesėkmėmis“, - knygos idėją pristatė Aistė Žemaitytė.

Autorė pasakojo, kad įspūdingą sportinę karjerą baigęs legendinis sportininkas noriai dalijosi savo patirtimi, išmoktomis pamokomis ir tikisi, kad ši knyga bus naudinga ne tik olimpiečiams, bet ir sportininkams mėgėjams bei verslininkams.

Knygos pristatymas vyks birželio 9 dieną, 17 val. „Kauno maratono EXPO“ metu „Žalgirio arenoje“. Visi norintieji galės ne tik užduoti klausimų autorei ar olimpiečiui, bet ir išgirsti tai, kas netilpo į knygą, sudalyvauti mini mentalinėse pratybose. Taip pat būti pirmaisiais, įsigijusiais šviežiai iš spaustuvės atkeliavusių knygų.

Po šio pristatymo vyks ir Gyčio Šumsko pristatymas apie tai, kaip suderinti sportą ir kasdienį gyvenimą. Paskutinį vakaro pranešimą ves treneris Ingas Dombrauskis. Jis papasakos apie tai, kaip maksimaliai išnaudoti vasarą, norintiems aktyviai gyventi, ir kaip atrasti vidinių jėgų bei motyvacijos siekti savo tikslų.

Viso Kauno maratono metu, birželio 9-11 dienomis „Žalgirio arenoje“ vyks 12 pristatymų. Tarp jų ir savo 20 maratonų žygį per 20 mokyklų pristatys Nerijus Buivydas. Patirtimi pasidalins ultramarotininkas Aidas Ardzijauskas. Atsakymus, kodėl bėgikams skauda kelius ir nugarą pateiks Vilmantas Aušra. Gydytojas Nedas Jasinskas papasakos kaip apsisaugoti nuo dehidratacijos.

Birželio 12 dieną, Kauno rotušės aikštėje vyks „Kauno maratonas 2016“. Didžiausiame vasaros bėgime Lietuvoje tikimasi sulaukti rekordinio skaičiaus dalyvių. Sportininkai rungsis maratono, Kauno pusmaratonio, 10 km, 5 km ir šeimų bėgimo 1,5 km distancijose. Renginio metu paaiškės Lietuvos maratono čempionato nugalėtojas. Renginio dalyviams atiteks ir išskirtiniai medaliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją