Nesunkūs du taškai

Varėnos „Ūla“ praėjusiuose turuose įveikė Utenos ir Panevėžio klubus bei užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose. Dzūkai pergalės bangą tikėjosi pratęsti ir šiose rungtynėse.

Nors pirmąjį rungtynių įvartį pelnė varėniškiai, tačiau vilniečiai nuo pat rungtynių pradžios neleido aikštelės šeimininkams veržtis į priekį. Jau pirmojo kėlinio viduryje vilniečiai pirmavo 9:4, o po pirmojo kėlinio priekyje buvo 6 įvarčiais – 17:11.

Antroje rungtynių pusėje vilniečiai dar labiau įsismagino ir atsiplėšė jau 8 įvarčiais ir atotrūkį didino – 25:17, 29:19. Galiausiai laimėjo rungtynes turėdami dviženklę persvarą – 32:21.

Varėnos ekipai 12 įvarčių (1 iš 7 m) pelnė Laurynas Petrušis, po 3 – Šarūnas Krisiulevičius ir Gražvydas Sereičikas, po 1 – Žilvinas Vaišnoras, Gediminas Barysas ir Simonas Nadzeika.

Vilniečių gretose po 7 įvarčius pelnė Karolis Antanavičius (1 iš 7 m) ir Artūras Švilpa, 6 (2 iš 7 m) – Valdas Drabavičius, po 4 – Dovydas Kuodys ir Laurynas Pacevičius, po 2 – Žygimantas Sinkevičius ir Tomas Valiulis.

Antanas Taraskevičius („VHC Šviesa“): „Abi komandos žaidė labai gerai. Mes geriau sužaidėme kontratakose, per pirmasias minutes greitų atakų metu pelnyti aštuoni įvarčiai. Manau, kad abi komandos žaidė drausmingai. Labai daug kartų neapsigynėme centre, bet kitose pozicijose mums pavyko apsiginti. Šiandien taip pat pavyko tolimi metimai, pelnėme daug įvarčių. Manau, kad tai buvo labai gero lygio varžybos.“

Gediminas Barysas („Ūla“): „Žaidimas buvo visai neblogas. Labai pritrūko jėgų, gal ir ilgesnio suoliuko. Žinoma, Vilniaus komanda sportuoja daugiau nei mes, dėl to šiandien labai matėsi jų rezultatas. Klaidų gynyboje buvo labai daug, neįžaidžiame kamuolio ir taip gauname įvarčius į savo vartus. O jeigu įžaidžiame kamuolį, tai pelnome įvartį. Stengsimės taisyti klaidas ir žaisti geriau.“

Finalo vertos emocijos

Jeigu Varėnoje viskas buvo daugmaž aišku, tai Klaipėdoje vykusios dvikovos baigtis buvo nenuspėjama. Aikštelėje susitiko reguliariojo sezono čempionas Klaipėdos „Dragūnas“ ir pastaruosiuose turuose į antrąją vietą prasibrovęs Kauno „Granitas-Karys“.

Nuo pat pirmų minučių Klaipėdoje susirinkę rankinio sirgaliai stebėjo tikrą trilerį. Pirmosiomis minutėmis į priekį išsiveržė kauniečiai – 5:2, tačiau tuomet „Dragūnas“ sužaidė sėkmingą atkarpą ir išsiveržė į priekį 7:6. Nuo to momento rungtynės vyko įvartis į įvartį – 10:10, 12:12, 15:15.

Antrajame kėlinyje šiek tiek į priekį prasprūdo „Dragūnas“ – 19:17. Tačiau varžovai klaipėdiečiams neleido atsikvėpti ir nuolat lipo ant kulnų, atsilikdami 1-2 įvarčiais. Likus 5 minutėms rezultatas vėl buvo lygus – 25:25. Tuomet įvyko lūžis ir „Dragūnas“ pelnė 5 įvarčius iš eilės ir atitrūko 30:25. Paskutinę rungtynių minutę kauniečiai pelnė dar du įvarčius, tačiau jie jau nebeturėjo reikšmės – „Dragūnas“ šventė pergalę rezultatu 30:27.

„Dragūnui“ 7 įvarčius (3 iš 7 m) pelnė Lukas Jurys, 6 įmetė Lukas Simėnas, po 5 – Mindaugas Meškauskas ir Arvydas Bučius, 3 (1 iš 7 m) – Lukas Juškėnas, 2 – Benas Butkus, po 1 – Laurynas Simonavičius ir Šarūnas Ugianskis.

„Granito-Kario“ ekipoje net 10 įvarčių (3 iš 7 m) įmetė Mindaugas Urbonas, 8 – Modestas Štarolis, po 3 – Vaidas Drevinskas ir Karolis Grigas, 2 – Deivydas Virbauskas, 1 – Mindaugas Barzdenis.

Lukas Jurys („Dragūnas“): „Siekėme pergalės, norėjome įsitvirtinti pirmoje vietoje. Rungtynių pradžioje strigome. Danai būna, kad išeiname pradžioje į aikštelę gana išsiblaškę, o vėliau susikaupiame ir padarome, ką reikia. Tai tikrai ne strategija, tiesiog taip išeina. Gerai, kai pavyksta.“

Tadas Sveikauskas („Granitas-Karys“): „Manau, kad mums pritrūko šviežumo rungtynių pabaigoje. Varžovai buvo „šviežesni“, turėjo ilgesnį suoliuką keitimams, o mes pavargome. Pralošėme per paskutines tris keturias minutes, tuo metu buvo mūsų didžiausios klaidos.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją