Sveikindamas renginio dalyvius, KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis pažymėjo, kaip svarbu matyti didelius jaunimo, sportininkų su negalia pasiekimus bei prisiminti baigusiųjų sportinę karjerą nuveiktus darbus. Visa tai įkvepia, suteikia vilčių ir džiaugsmingų akimirkų ne tik patiems laimėtojams, jų artimiesiems, mokytojams, bet ir visiems Lietuvos žmonėms.

KKSD „Už sporto pergales“ įteikti Europos kyokušin karate jaunių čempionate laimėjimų gausa nustebinusiems jauniesiems sportininkams: aukso medalio laimėtojams – Valdui Aveliui, Dovydui Gaulei, Valdemarui Gudauskui, Gabijai Gudeliauskaitei, Mildai Pankauskaitei, sidabro medalių laimėtojams – Romualdui Augai, Ignui Lisauskui, Titui Sokolovui, Viktorijai Stulpinaitei, Vygintei Gasiulytei, Dmitrijui Jaskovecui, bronzos medalių laimėtojams – Tomui Kanaporiui, Mantui Vancevičiui, Deividui Medžiuoliui, Giedriui Jusaičiui, Aivarui Šafikovui, Kamilei Kasparavičiūtei, Karolinai Kulbytei bei šių sportininkų treneriams – Vladimirui Silvaško, Vytautui Kalvaičiui, Pauliui Klapatauskui, Ričardui Poškai, Artūrui Enčeriui, Gediminui Varkalai, Dianai Mačiūtei, Remigijui Olšauskui, Gediminui Tankevičiui, Eugenijui Šilaikai ir Ričardui Zabulioniui.

Šie medaliai taip pat įteikti Europos sambo imtynių čempionato prizininkams ir jų treneriams: Karimui Muradovui, sidabro medalio laimėtojui, bei jo treneriui Eduardui Rudui, taip pat Donatui Karlonui, Europos sambo imtynių čempionato bronzos medalio laimėtojui, ir jo treneriui Stasiui Baziui. Kūno kultūros ir sporto departamento padėkos įteiktos Europos sumo imtynių jaunimo pirmenybių sidabro medalio laimėtojui Mariui Garbeniui bei jo treneriams Rolandui Kazlauskui ir Sigitui Lukavičiui.

Medaliai „Už sporto pergales“ ir padėkos taip pat įteikti žmonių su negalia čempionatų prizininkams ir treneriams. Europos kurčiųjų stalo teniso čempionato dalyviams: Gintautui Juchnai – asmeninių, komandinių ir vyrų dvejetų varžybų aukso medalių laimėtojui, Deividui Takinui – vyrų dvejetų ir komandinių varžybų aukso, asmeninių varžybų sidabro medalių laimėtojui, Kęstučiui Žižiūnui ir Viktorui Narkevičiui – komandinių varžybų aukso medalio laimėtojams bei šių sportininkų treneriui Algirdui Majorovui.

Padėkos įteiktos žmonių su regėjimo negalia pasaulio žaidynių lengvosios atletikos čempionato rutulio stūmimo rungties sidabro medalio laimėtojai Dangutei Skėrienei ir jos treneriui Jonui Augai, žmonių su judėjimo negalia pasaulio jaunimo žaidynių rutulio stūmimo ir disko metimo rungčių bronzos medalių laimėtojui Donatui Dundziui ir jo treneriui Jonui Baltrušaičiui, tai pat Mariui Minkevičiui – Lietuvos kurčiųjų rinktinės, iškovojusios Europos stalo teniso čempionate prizines vietas, komandos vadovui .

Aukso medaliais už nuopelnus Lietuvos sportui ir asmeninių sukakčių progomis apdovanoti: Borisas Jurkaitis, už indėlį plėtojant stalo teniso sportą, Irmantas Brikmanis, už indėlį plėtojant sportinių šokių sportą, Vladimiras Kolesnikovas, už dviračių sporto plėtrą, Stanislovas Klepackis, už ilgametį organizacinį darbą sporto srityje, Pavelas Makarovas, už indėlį plėtojant šiuolaikinės penkiakovės sportą, Rolandas Bučis, už ledo ritulio sporto plėtrą bei Jonas Stažys, už svarų indėlį plėtojant futbolo sportą Lietuvoje. Sidabro medaliai skirti: Aleksandrui Alekrinskiui – už indėlį plėtojant baidarių ir kanojų irklavimo sportą bei Ramūnui Kačinskui – už indėlį plėtojant žolės riedulio sportą Lietuvoje.

Už indėlį į šaudymo sporto plėtrą atminimo medalis įteiktas Sigutei Vildžienei. Už indėlį plėtojant lengvosios atletikos sportą šie medaliai įteikti Sergejui Radionovui, Rimui Liepinaičiui, Sigitui Liepinaičiui, Ilonai Kleizienei ir Janinai Lapienienei. Atminimo medaliai taip pat įteikti už regbio sporto plėtrą Lietuvoje – Sauliui Survilai, Romui Abramavičiui, Gediminui Petrauskui, Henrikui Petkevičiui, Laimučiui Stankevičiui, Zdislavui Gvozdinskiui, Anastazui Špokui, Jonui Strumilai, Jonui Algimantui Orincevičiui, Vytautui Servetkai, Edmundui Jankauskui, Dmitrijui Ževžikovui bei Vytautui Vasilenko.

Plaketėmis pagerbti – Antanas Matuzas, už indėlį į imtynių sportą, Petras Sventickas – už ilgametį darbą ir aktyvią sportinę bei visuomeninę veiklą, už indėlį į tinklinio sporto plėtrą – Igoris Chudasovas ir Bronislavas Taraovas.

Trims treneriams – Vidmantui Valiui, Viktorui Grinevičiui ir Artūrui Būblaičiui suteiktos Tarptautinės trenerio kategorijos, o Vilniaus krepšinio mokyklos treneriui–sporto mokytojui Algimantui Šatui suteikta Lietuvos nusipelniusio trenerio, dirbant su neįgaliaisiais sportininkais, kategorija.

KKSD apdovanojimai tradiciškai skiriami kartą per ketvirtį arba dažniau, priklausomai nuo sportininkų pasiekimų, sukakčių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją