Tradiciniame turnyre savo jėgą 14-oje dvikovų demonstravo pajėgiausi Lietuvos kovotojai ir svečiai iš Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, Suomijos, Kolumbijos, Ukrainos, Maroko, Graikijos, Olandijos.

Iš 12 kovų, kuriose dalyvavo lietuviai, ringo šeimininkų vardo nepavyko apginti tik dviem – Ričardui Kuliui ir Karoliui Liukaičiui. Pastarasis neįveikė varžovo iš Suomijos barjero ir nepateko į „Grand Prix“ turnyro finalą.

Vakaro vinimi vadinta dvikova tarp S. Maslobojevo Kuvaldos ir olando Thomo Bridgewaterio pateisino savo lūkesčius. Dramatiškai ji nuo pat pradžių susiklostė publikos numylėtiniui S. Maslobojevui – kelios klaidos leido varžovui įgyti pranašumą.

Po netikėto nokdauno antrame raunde Kuvalda sugebėjo rasti savyje jėgų, nors arenoje pakvipo negera nuojauta, ir galingais smūgiais „apdovanojo“ olandą. Papildomą raundą išplėšęs S. Maslobojevas čia įrodė savo pranašumą ir džiaugėsi pergale.

„KOK World GP 2016“ turnyro rezultatai:

Pirmoji turnyro dalis

Stanislavas Makarenka (Latvija) – Ričardas Kulis (Lietuva) – iki 81 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Aktyviai pradžioje puolęs R. Kulis nepramušė geros varžovo gynybos, o latvis netrukus atsakė daug efektyviau. Antrame raunde daugybę taiklių S. Makarenkos smūgių praleidęs lietuvis vos išstovėjo ant kojų. Atsigavęs R. Kulis trečiame raunde lygiai kovojo su savo oponentu, tačiau teisėjai vienbalsiai pergalę skyrė latviui.

Filipas Rzadekas (Lenkija) – Mindaugas Narauskas (Lietuva) – iki 71 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Pirmąjį raundą M. Narauskas džiugino žiūrovus techniškais ir taikliais smūgiais – lenkas ilsėtis ėjo kruvina nosimi. Antrąjį raundą lietuvis varžovą pasitiko smūgių kruša, tačiau šis atlaikė net Mindaugo kelių kietumą. Trečiąjį raundą ir lietuvis jau ėmė rodyti nuovargio ženklus. Pasibaigus kovai vienbalsiu teisėjų sprendimu nugalėtoju paskelbtas M. Narauskas.

Jacekas Rzepeckis (Lenkija) – Martynas Jasiūnas (Lietuva) – iki 71 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Nuo atsargios žvalgybos pradėję kovotojai įsibėgėjo antrame raunde, kur apsikeitė keliais taikliais smūgiais. Lemiamą raundą M. Jasiūnas kovojo sėkmingiau ir galiausiai pergalingai kėlė ranką į viršų.

Tomas Minnersas (Vokietija) – Igoris Osininas (Lietuva) – iki 65 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Akmeniniu veidu I. Osininas atrėmė visus varžovo bandymus smūgiuoti, o kai vokietis pamėgino koja taikyti į galvą, pagavęs tris kartus vertė svečią ant ringo grindų. Per daug nesisaugodamas pats lietuvis dominavo ir antrajame raunde. Likusias tris minutes vaizdas ringe nesikeitė ir I. Osininas pelnytai šventė pergalę.

Teemu Hellevaara (Suomija) – Henrikas Vikšraitis (Lietuva) – iki 71 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Po trumpos žvalgybos H. Vikšraitis klastingu smūgiu kaire ranka iš apačios pasiuntė suomį į nokdauną. Pastarajam pavyko išstovėti iki raundo pabaigos. Barzdoto spartiečio pravardę turintis lietuvis viską išsprendė trečiame raunde. Po jo smūgių krušos teisėjas prieš suomį dar lenkė pirštus, tačiau netrukus mojavo rankomis – nokautas. Tai pirmoji pergalė nokautu turnyre.

Manuel Lique Canaveralas (Kolumbija) – Deivydas Danyla (Lietuva) – iki 65 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Ši dvikova taip pat pasibaigė anksčiau laiko. Antrojo raundo 48-ą sekundę D. Danyla rankų smūgių kombinacija pralaužė kolumbiečio gynybą ir pasiuntė jį į nokautą. Kovotojas tik po kurio laiko pakilo nuo ringo grindų.

Marcinas Sianosas (Lenkija) – Tomas Pakutinskas (Lietuva) – virš 93 kg, 2x5 min., pagal MMA bushido taisykles.

Abu sunkiasvoriai vengė kovos parteryje, imtynių veiksmų pirmajame raunde ėmėsi tik kartą, bet netrukus vėl tęsė stovėdami. T. Pakutinskui tik raundo pabaigoje pavyko sočiau pavaišinti sunkesnį lenką rankų smūgiais. Antrajame raunde svečias antrą kartą pametė dantų apsaugą ir gavo teisėjo įspėjimą. Po vangios dvikovos pabaigos taškais 2:1 pergalę iškovojo T. Pakutinskas.

Sergejus Sokha (Ukraina) – Teodoras Aukštuolis (Lietuva) – iki 95 kg, 2x5 min., pagal MMA bushido taisykles.

Japonijoje Lietuvos vardą garsinęs T. Aukštuolis po metų pertraukos grįžo į tradicinio bušido turnyro Vilniuje ringą ir savo gerbėjų nenuvylė. Dar pirmajame raunde lietuvis Gladiatoriaus pravardę turintį kovoją iš Ukrainos įveikė smaugimo veiksmu.

Antroji turnyro dalis

Danielis Forsbergas (Suomija) – Karolis Liukaitis (Lietuva) – iki 85 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Pirmoje „Grand Prix“ turnyro dvikovoje susitiko lygiaverčiai varžovai, tačiau jai persiritus į antrą dalį išryškėjo suomio pranašumas. Žiūrovams skanduojant „Karoli, Karoli“, kraujuojantis lietuvis dar mėgino atsitiesti, tačiau teisėjų sprendimu į GP finalą pateko D. Forsbergas.

Vitalijus Buhrjakovas (Latvija) – Ali El Ameri (Ispanija) – iki 85 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Antroje „Grand Prix“ turnyro dvikovoje kovotojai ilgai netruko – antrame raunde ispanas netikėtu kojos smūgiu nokautavo V. Buhrjakovą. Finale A. El Ameri susigrums su K. Liukaitį įveikusiu D. Forsbergu.

Youssefas El Hadami (Marokas) – Tadas Jonkus (Lietuva) – iki 73 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Kovos pradžia vėlavo dėl lūžusios ringo konstrukcijos – viena iš ringo virvių tiesiog nusviro. Nuo pat pat pradžių iniciatyvą turėjęs T. Jonkus patvirtino, kad žodžiais tuščiai nesišvaistė. Taikliais smūgiais marokietį atakavęs lietuvis buvo puikiai pasiruošęs kovai. Tiesa, trečiajame raunde Y. El Hadami tarsi prabudo ir apibėrė varžovą smūgių kruša. Teisėjai skyrė papildomą raundą. Čia T. Jonkus atrodė daug šviežiau, tiesiog užgožė oponentą ir vieningu teisėjų sprendimu buvo paskelbtas nugalėtoju.

Theodosiadis Panagiotis (Graikija) – Julius Mocka (Lietuva) – virš 93 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Iš karto savo varžovą spausti pradėjęs J. Mocka netrukus pasiekė savo – po dviejų minučių keliu pasiuntė graiką į nokdauną. Lietuvis antrame raunde rado silpną varžovo vietą – smūgiu į koją pasiuntė T. Panagiotį į antrą nokdauną. Netrukus po dar kelių Juliaus smūgių į tą pačią vietą svečias negalėjo pastovėti ir teisėjas nutraukė kovą. Techniniu nokautu laimėjęs į viršų rankas kėlė J. Mocka.

Ali El Ameri (Ispanija) – Danielis Forsbergas (Suomija) – iki 85 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

25 sekundžių užteko A. El Ameri, kad taptų FP finalo kovos nugalėtoju. K. Liukaitį nuskriaudusį suomį ispanas į nokaitą pasiuntė smūgiu koja.

Thomas Bridgewateris (Olandija) – Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – iki 93 kg, 3x3 min., pagal KOK taisykles

Į ringą didelės grupės „Sparta Gym“ klubo kovotojų palydėtas S. Maslobojevas vilkėjo marškinėlius su tragiškai žuvusio kovotojo Remigijaus Morkevičiaus atvaizdu.

Pirmame raunde olandas pademonstravo, kad yra ne iš kelmo spirtas – po jo taiklių smūgių Kuvalda vos neatsidūrė nokdaune. Antrame raunde lietuvis perėmė iniciatyvą ir užspaudė varžovą, tačiau netrukus Th. Bridgewateris keliu patiesė Kuvaldą ant ringo grindų – nokdaunas.

Trečiajame raunde arenoje skanduojant „Kuvalda, Kuvalda“ vėl buvo aktyvesnis S. Maslobojevas, tačiau nugalėtojas paaiškėjo tik po papildomo raundo. Teisėjai pergalę skyrė lietuviui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)