„Patvirtinus Kauno plaukimo centro paslaugų įkainius, galima pradėti veiklą.

Tačiau pradžioje būtina įsigyti elektroninę lankytojų apskaitos sistemą su turniketais. Šia sistema bus galima naudotis ir elektroninio bilieto turėtojams", - teigė Kauno plaukimo centro direktorius Mindaugas Špokas.

Pasak jo, artimiausiu metu reikia įsigyti ir plaukimo takų surinkimo rites, plaukimo lopetėles, baseino laikrodžius ir kitą baseinui reikalingą sportinį inventorių. Šiai įrangai įsigyti nuspręsta skirti 70 tūkst. Lt, kurie šių metų miesto biudžete buvo numatyti vykimui į Tarptautines vaikų sporto žaidynes.

„Labai svarbu yra tai, kad moderni Kauno plaukimo centro lankytojų apskaitos sistema būtų suderinta su kauniečių turimais e. bilietais", - pabrėžė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

M. Špokas taip pat pabrėžė, jog norint užtikrinti pilnavertį centro darbą, sukurti tinkamas sąlygas sportininkams bei centro lankytojams, reikalinga treniruoklių salė.

„Vien tik baseino plaukikams ar vandensvydininkams neužtenka. Treniruotėms yra būtina treniruoklių salė. Kiekviename tokio pobūdžio centre šalia baseino yra ir treniruoklių salė. Jeigu mes siekiame, kad Kaune treniruotųsi aukšto lygio sportininkai, privalome tokią salę turėti. Be to, centras taps patrauklesnis ir miestiečiams, kurie turės galimybę čia užsukti ir pasportuoti, ir pasiplaukioti", - sakė M. Špokas.

,,Girstučio" baseine balandį viešėjęs Rūtos Meilutytės treneris Johnas Ruddas taip pat akcentavo treniruoklių salės būtinybę.

„Rūtai treniruotėms reikia, kad salėje būtų didelis gimnastikos kamuolys, turnikas prisitraukimams, blokinė treniruoklių sistema ir hantelių piramidė", - viešnagės metu R. Meilutytės treniruotėms būtiną įrangą vardino treneris.

Treniruoklių salės įrengimui bei įrangai iš viso reikia apie 180 tūkst. Lt. Kauno miesto savivaldybės administracija įpareigota ieškoti papildomų lėšų, kuomet liepos mėnesį bus perskirstomas Kauno miesto biudžetas.