„Smagu tai, kad pajėgiame konkuruoti su tokiomis didžiulėmis jūrinėmis valstybėmis kaip Italija, Švedija, Suomija, Lenkija ar Prancūzija. Juk Europoje sėkmingai veikia daugybė buriavimo klubų ir mokyklų, o Lietuva palyginti su kitomis šalimis, kur buriavimas yra daug labiau paplitęs – labai mažytė“, – pasiekimu džiaugiasi mokyklos direktorius Rimantas Vilkas.

Nors kalendoriniai metai pasibaigė, sportininkams nėra kada atsikvėpti – 2014-ų rudenį pajėgiausių Lietuvos buriuotojų laukia pirma atranka į 2016 metų olimpines žaidynes. 2014 metų rugsėjį Ispanijos Santandero mieste vyks ISAF olimpinių jachtų klasių pasaulio buriavimo čempionatas, kuriame sportininkai varžysis dėl kelialapių į Rio de Žaneiro olimpiadą Brazilijoje.

Paskutinių varžybų rezultatai nuteikia optimistiškai. Sausio 12 dieną pasibaigusioje tarptautinėje Gran Kanarijos taurės regatoje Kauno buriavimo mokyklos „Bangpūtys“ auklėtiniai „Laser Standard“ jachtų klasėje aplenkę pajėgiausius Ispanijos, Suomijos, Turkijos, Estijos, Danijos, Švedijos, Lenkijos ir Didžiosios Britanijos sportininkus, buvo apdovanoti aukso bei sidabro medaliais. Įvykus 8 plaukimams, 20-metis Martis Pajarskas surinko 12 baudos taškų ir iškovojo 1-ą vietą, 21-erių metų Karolis Janulionis su 21 baudos tašku buvo antras.

Puikius rezultatus parodė ir jaunoji buriuotoja, Lietuvos olimpinės pamainos rinktinės narė, Viktorija Andrulytė. Ji olimpinėje „Laser Radial“ jachtų klasėje, kurioje varžėsi dalyviai iš 11 pasaulio valstybių, moterų įskaitoje surinko 79 baudos taškus ir užėmė 5-ą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)