„Kauno-ASU“ tinklininkės dominavo aikštėje nuo susitikimo pradžios ir galingais padavimais varė varžoves į neviltį. Užsivedusios kaunietės vėliau išlaikė iniciatyvą savo rankose, darė mažiau klaidų ir iškovojo didžiausią klubo pergalę. Anksčiau Lietuvos komandos per aštuonis bandymus Baltijos čempionėmis dar nebuvo tapusios.

16 taškų nugalėtojoms pelnė į geriausių žaidėjų šešetą išrinkta Viltė Makauskatė, 12 – taip pat į simbolinį turnyro šešetą patekusi Julija Vorona, 10 – Rūta Mogenytė, 7 – Karolina Uvarovaitė.

Šios rungtynės taip pat buvo revanšas už praėjusius metus. Praėjusių metų turnyro finale kaunietės turėjo pripažinti „Kohila VC“ ekipos pranašumą.

„Šiandien žaidėjos pačios padarė visą darbą. Turėjome žaidimo planą ir žaidėjos visą jį įvykdė, aš galėjau tik stovėti ir žiūrėti, – džiaugėsi „Kauno-ASU“ trenerė Vida Makauskienė. – Šiais metais turime gerai sukomplektuota komandą ir ne veltui buvome pirmos reguliariame sezone.

Ši pergalė – didelio visos komandos darbo rezultatas. Pernai su „Kohila VC“ žaidėm po sunkaus pusfinalio, o šiemet buvo lengviau. Esu labai patenkintas visomis žaidėjomis, visos savo darbą atliko 100 proc.“

„Visos labai norėjome laimėti, dėl tokių akimirkų sunkiai dirbome. Pergalę ir lėmė mūsų susikaupimas, kiekvienos žaidėjos žinojimas, kaip elgtis kiekvienoje situacijoje. Viskas ėjosi kaip iš pypkės, todėl galima teigti, kad sužaidėme geriausias sezono rungtynes.

Kažkiek prisidėjo ir sėkmė, nes varžovės keletą kartą nepataikė patogių smūgių, bet mūsų darbas atsipirko. Nemanau, kad mums pritrūks motyvacijos Lietuvos čempionate, norime šį sezoną užbaigti pergalingai iki pabaigos“, – pasakojo Kauno komandos kapitonė V. Makauskaitė.

Šeštąją vietą turnyre užėmė Jonavos „Achemos-KKSC“ tinklininkės. Jos mače dėl penktosios pozicijos 2-3 (25:19, 25:19, 20:25, 15:25, 11:15) pralaimėjo Daugpilio „miLATss“ (Latvija) ekipai.

Rungtynėse dėl septintosios vietos Alytaus „Prekyba-Parama“ 1-3 (21:25, 21:25, 25:16, 22:25) pralaimėjo Talino „TTU-Tradehouse“ (Estija) komandai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)