Naujausiomis žiniomis, į ringą įžengs dar vienas profesionalus Baltarusijos muaihtai kovotojas. Baltarusijos nacionalinės rinktinės narys ir Europos čempionas Vladislavas Nikitinas žada dar vieną intriguojančią ir odą šiurpinančią kovą.

Baltarusis pirštinesringe surems su vienu perspektyviausiųjų Lietuvos muaitai talentų Mantu Stankiu.

„Du profesionalai, lygiaverčiai priešininkai, iš kurių kiekvienas turi savų pranašumų. Bijau spėlioti kokia gali būti šios dvikovos baigtis, tačiau net neabejoju, kad laukia įtemptas ir stulbinantis reginys“, – apie būsimą kovą kalbėjo vyriausiasis Lietuvos muaitai rinktinės treneris M. Misiūnas.

Nors lietuvis M. Stankis yra dar visai jaunas kovotojas, jis jau spėjo sublizgėti profesionaliose arenose. Nuolatinis kovų dalyvis prisipažįsta su nekantrumu laukiantis kiekvieno įžengimo į ringą. Tokiu užsidegimu ir ryžtu šis sportininkas kvėpuoja jau ne vienerius metus. Asmeninių savybių, sunkaus darbo ir sugebėjimų dėka M. Stankis jau nuo šešiolikos metų kaunasi suaugusiųjų amžiaus grupėje, kas šioje sporto šakoje – iš ties retas reiškinys.

Ne tik pagal muaitai, bet ir pagal K-1 taisykles kovojantis sportininkas neslepia, kad šįkart prieš būsimą dvikovą šiek tiek jaudinasi.

„Dvikovai ruošiuosi labai atsakingai ir rimtai. Priešininkas, prieš kurį teks stoti į ringą – puikiai žinomas ir daug pergalių išplėšęs kovotojas. Turbūt vien jau tautybė – baltarusis – dvikovinio sporto pasaulyje apie sportininką viską pasako“, - juokavo M. Stankis.

Lietuvos sportininkas apie baltarusių išskirtinumą kalbėjo ne veltui. Kalbant apie dvikovinį sportą, Baltarusija pagal pajėgumą patenka į pasaulio penketuką. Pasak Lietuvos K-1 federacijos prezidento Romualdo Navicko, tokį šios šalies sportininkų išskirtinumą lemią puikiai parinkta technika, nuolatinės treniruotės ir užsispyrimas.

„Apie Baltarusijos, kaip ir apie Tailando, sportininkus informacijos viešojoje erdvėje rasti beveik neįmanoma. Nepaisant pasiektų pergalių ar titulų, šių šalių kovotojai nelinkę per daug didžiuotis savo pasiekimais ar reklamuotis. Galimai tai dar vienas raktas į sėkmę: mažiau kalbų, daugiau darbų ir kovų“, - lietuvių liaudies išmintį apibūdindamas priešininkus iš Baltarusijos, pritaikė Lietuvos dvikovinio sporto legenda R. Navickas.

„Powerfight“ turnyro organizatoriai praneša, kad jau paaiškėjo beveik visas galutinis trečio turnyro dvikovų sąrašas.

„Džiaugiuosi, kad renginyje pasirodys tokia profesionalių ir geriausių savo srities specialistų gausa. Mūsų lūkesčiai išties pasiteisino su kaupu. Norinčius stebėti ir įvertinti, kurie Lietuvos sportininkai verti stoti į ringą ir suremti pirštines su pasaulinio lygio profesionalais, maloniai kviečiame į balandžio 11 dieną vyksiantį turnyrą“, – komentavo Lietuvos muaitai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)